EkonomiGenelTürkiye

TBMM’den Emeklilere Müjdeli Haber: Seyyanen Zam İçin 3.902 TL’lik Adım Atıldı!

Emeklilere 3.902 TL Seyyanen Zam İçin TBMM’den Müjdeli Haber Geldi!

Emekliler aradıklarını bulamamış, memurlara verilen 8 bin TL’lik seyyanen zam emeklilere yansıtılmamıştı. Asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapılırken, emekli maaşları ise yüzde 25 sınırında kalmıştı. Emekli maaşlarındaki en dikkat çekici düzenleme ise kök maaş ayrımı olmuştu. Kök aylık üzerinden hesaplanan zam nedeniyle hazine desteği kaldırılmış ve bu sebeple en düşük emekli maaşı yüzde 25 zam almasına rağmen hala 7 bin 500 TL sınırında kalmıştı.

En Düşük Emekli Aylığına Enflasyon Ayarı! TBMM Kanun Teklifi Verdi

Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap tarafından hazırlanan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu. Hazırlanan kanun teklifine göre, en düşük emekli aylığının net asgari ücret tutarından daha az olmaması talep edildi. Şu anda net asgari ücret 11 bin 402 TL olarak uygulanırken, bu da en düşük emekli aylığı olan 7.500 TL’ye toplamda 3.902 TL zam gelmesi anlamına geliyor.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi

MADDE 1. 31/05/2006 tarih ve 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun ek 19. maddesinin birinci fıkrasındaki, “Bu Kanun veya bu Kanunla yürürlükten kaldırılan ilgili kanun hükümlerine göre malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ve aylıklar ile birlikte her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı dosya bazında, 8/2/2006 tarihli ve 5454 sayılı Kanunun 1. maddesi uyarınca yapılacak ek ödeme dâhil yürürlükteki net asgari ücretten az olamaz” ibaresi, “Bu Kanun veya bu Kanunla yürürlükten kaldırılan ilgili kanun hükümlerine göre malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ve aylıklar ile birlikte her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı dosya bazında, 8/2/2006 tarihli ve 5454 sayılı Kanunun 1. maddesi uyarınca yapılacak ek ödeme dâhil yürürlükteki net asgari ücretten az olamaz” şeklinde değişiklik yapılmıştır.

MADDE 2. Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3. Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Söz konusu kanun teklifi TBMM komisyonuna sunuldu ve komisyon tarafından onaylanması durumunda meclis gündemine alınacak. Meclisin çalışmalara başlamasıyla birlikte kanun teklifinin gündeme alınması bekleniyor. Emekliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından işaret edilen yıl sonunu beklemek yerine en azından en düşük emekli aylığına zam yapılmasını talep etmekteydi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.