EkonomiGenelTürkiye

2023 Merkezi Atama Memur Alımı ve KPSS 2023/6 Tercih Kılavuzu

ÖSYM Merkezi Atama Tercih Kılavuzu

ÖSYM tarafından yayımlanan 2023/6 tercih kılavuzu, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 1392 memur alımı yapılacağını duyurdu. Bu alımlar farklı kadrolarda ve unvanlarda gerçekleştirilecek olup, en az lise mezunu adaylar başvuruda bulunabilecek. Ayrıca, önlisans ve lisans mezunları da müracaat kabul edilecektir. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar için 81 şehirde başvuru ekranı ve kılavuzları mevcuttur. Kamupersonelizm.com yazar ekibi olarak bu ilanın detaylarını sizler için kaleme aldık.

Alım Yapılacak Kadro ve Unvan Detayları

Lise: Temizlik görevlisi, aşçı, şoför, bulaşıkçı, makine teknisyeni ve elektrik elektronik teknisyeni pozisyonları için alım yapılacaktır.

Önlisans: Büro personeli ve koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonları için alım yapılacaktır.

Lisans: Büro personeli pozisyonları için alım yapılacaktır.

KPSS Taban Puan Şartı Yok

Bu alımlar, 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sıralamasına göre gerçekleştirilecektir. Ancak, taban puan şartı aranmayacağı belirtilmiştir. Lise mezunları için P-94, önlisans mezunları için P-93 ve lisans mezunları için P-3 puan türünden puan almanız gerekmektedir. İşe alımlar KPSS puan sıralamasına göre gerçekleştirileceği için mülakat sınavı yapılmayacaktır.

Memur Alımı Başvuru Şekli ve Tarihi

Başvurular, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan kılavuza göre 5 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlamıştır. Adaylar için son başvuru tarihi ise 11 Ekim 2023 olarak belirlenmiştir. Başvurular, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılacaktır. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Lise mezunu personel alımı başvuru kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.

Önlisans mezunu personel alımı başvuru kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.

Lisans mezunu personel alımı başvuru kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuru yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

2023 Merkezi Atama Memur Alımı ve KPSS 2023/6 Tercih Kılavuzu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.