EkonomiGenelTürkiye

Ziraat Bankası’nın 600.000 TL konut kredisi taksit tablosu ve hesaplaması

Ziraat Bankası Konut Kredisi İle Ev Sahibi Olun!

Konut Fiyatlarındaki Artışla Birlikte Konut Kredisi Talepleri Değişiyor

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artışlar, ev sahibi olmayı zorlaştırmaktadır. Bu nedenle konut finansmanı, giderek daha da önem kazanmaktadır. Konut kredisi çekmek isteyenler, öncelikle kamu bankalarını tercih etmektedir. Ziraat Bankası, konut kredisi maliyetleri konusunda yeni bir karar alarak müşterilerine çeşitli kampanyalar sunmaktadır. Peki, Ziraat Bankası ne kadar faizle konut kredisi vermektedir?

Ziraat Bankası Konut Kredisi Kampanyası İle Ev Sahibi Olma Fırsatı

Ziraat Bankası, müşterilerine konut kredisi fırsatı sunmaktadır. Ancak kredi tutarları, çok yüksek olmamalıdır. Son zamanlarda konut fiyatları o kadar yükselmiştir ki, ortalama bir vatandaş için bu tutarları karşılamak neredeyse imkansız hale gelmiştir. Örneğin, 4 milyon TL’ye satılan bir evin 3.5 milyon TL’lik kısmını konut kredisi olarak çekmek, maaşlı çalışanların ödeyemeyeceği bir taksit tutarı ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle, insanlar birikimlerini bir araya getirerek eksik kalan küçük tutarları bankadan konut kredisi olarak talep etmektedir.

Ziraat Bankası ile Ev Sahibi Olmak Artık Daha Kolay

Ziraat Bankası, konut kredisi ihtiyacı olan müşterilere 120 aya kadar vade imkanı sunmaktadır. Bu vade süresi ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından belirlenmektedir. Kurum, 120 aydan daha uzun vade sürelerinde konut kredisi kullandırılmasına izin vermemektedir. 120 ay vade süresi ise mevcut koşullarda kredi taksitlerini daha makul bir seviyede tutmaktadır. Ancak, bu vade seçeneğini tercih eden kişiler, gelirlerinin büyük bir kısmını konut kredisi için ayırmak zorunda kalmaktadır.

600.000 TL Konut Kredisi İçin Aylık Taksit Hesaplama

Ziraat Bankası, müşterilerine aylık yüzde 3,09 faiz oranıyla konut kredisi imkanı sunmaktadır. 120 ay vadeli 600.000 TL konut kredisi çekmek isteyen bir kişi, bankaya aylık olarak 19.033 TL taksit ödemesi yapmalıdır.

Ziraat Bankası'nın 600.000 TL konut kredisi taksit tablosu ve hesaplaması

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.