EkonomiGenelTürkiye

2024 Asgari Ücret Pazarlığında KIRMIZI ÇİZGİ Belirlendi!

2024 Asgari Ücret Zam Pazarlığında Kırmızı Çizgi Açıklandı! En Düşük Maaş Ne Kadar Olacak?

2024 Asgari Ücret Tahmini Ne Kadar, Kaç TL Olacak?

2024 Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

2024 maaş zammı için pazarlıklar sürerken milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret rakamı için yeni bir tahmin geldi. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, canlı yayında yaptığı açıklamada, enflasyon oranı üzerinden en düşük asgari ücret maaş zammının hesaplandığını belirtti. Bayram, 2024 için açıklanan maaş zammının son yüksek zammı olacağını ve bundan sonra enflasyon düşüşüyle birlikte maaş zamlarının da azalacağını ifade etti.

Bayram, 2024 asgari ücret tahmini konusunda “Devletimiz, pandemiden itibaren çalışanların, dar ve orta gelirli vatandaşların yanında oldu. Bu da son yapılan yüksek artışlara konu olabilir. Yine yüksek bir artış bekliyorum; bu son yapılacak yüksek bir artıştır.” dedi. Ayrıca, 2024’ün ortasından itibaren enflasyonun düşmesinin beklendiğini ve SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı kadar zam alacaklarını söyledi. Gıda fiyatlarında yaşanan artışın önlenmesi için alınacak önlemlerin önemine de dikkat çekti.

Bayram, asgari ücret zammıyla ilgili olarak yaklaşık %50’lik bir artış beklendiğini belirtti. Tahmini olarak en düşük asgari ücretin 16 bin TL olacağını ifade etti. Şu anda piyasada 11 bin 402 TL olan asgari ücretin neredeyse kalmadığını ve ara zam yapıldığını vurguladı. Yeni asgari ücretin 16 bin TL’den başlayarak belirleneceğini söyledi.

Asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılacak olan 3 toplantının ardından zam oranının açıklanması beklenmektedir. Söz konusu toplantıların Aralık ayının ilk haftasında başlaması ve yeni maaşın Aralık ayının son haftasına kadar belirlenerek tahminen 3. hafta içerisinde ilan edilmesi beklenmektedir.

2024 Asgari Ücret Pazarlığında KIRMIZI ÇİZGİ Belirlendi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.