EkonomiGenelTürkiye

Ağustos’ta emeklilere yüzde 10 ek zam gelecek!

Emeklilere Ağustos Ayı Müjdeleri Geliyor

Emeklilere ağustos ayı müjdeleri geliyor. Temmuz ayında gelen %25 zamma ek Ağustos ayında emekli maaşlarına bir zam daha yapılacağı bilgisi Az önce kulislere bomba gibi düştü. SSK BAĞ-KUR memur emeklisi ve EYT emeklisi milyonlarca vatandaşı kapsayacak zam haberi verildi. 16 milyon emeklinin maaşı %10 artacak. En düşük emekli maaşı ise 10.000 TL’ye çıkacak. Müjdeli haberler gelmeye devam ederken emekliler bu kararla sevinçten havalara uçtu. Temmuz zammı az gelen emekliler Nihayet rahat bir nefes olacak.

Emeklilere Ek Zam Müjdesi

16 milyon emekli vatandaş için ağustos ayı müjdelerle devam ediyor. SSK bağ-kur memur emeklisi maaşlarına temmuzda gelen %25’lik zam tepki çekmişti. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyona ek olarak Temmuz ayında emekli maaşlarına %5 refah payı eklenmiş, zam oranı %25 olarak belirlenmişti. Ancak emekliler %25’lik zam oranını yeterli bulmadı. Emekliye ek zam çağrıları devam ederken son dakika müjdesi geldi. 16 milyon emeklinin maaşına Ağustos’ta yeni bir zam daha yapılacak. SSK bağkur memur emeklisi ve EYT emeklisine büyük müjde son dakika olarak duyuruldu. Kulis bilgisine göre emekli maaşlarına %10 ek zam yapılacak ve en düşük emekli maaşı da 10.000 TL’ye yükselecek. İşte son dakika emekli maaş zammı gelişmeleri…

Emekliye Ağustos Ayı Müjdeleri Geliyor

SSK bağkur memur emeklisi ve EYT emeklisi vatandaş sayısı artık 16 milyona kadar yükseldi. Emeklilerin temmuz ayında maaş zammı geçtiğimiz günlerde açıklandı. 6 aylık enflasyona ek olarak %5 refah payı ile birlikte emekli maaşları %25 oranında arttı. Ancak emekliler bu zam oranlarından memnun değil. Çünkü hayat pahalılığı yükseliyor, alım gücü düşüyor ve emekli vatandaşlar bu durum karşısında sıkıntı yaşıyor.

Emekliye Ek Zam Onayı Çıktı

Ankara kulislerine son dakika haberi olarak düşen emekliye ek zam onayı verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ağustos ayında emekli maaşlarına %10 ek zam için talimat verdiği öne sürüldü. Ayrıca ağustos ayı içinde en düşük emekli maaşının da 10.000 TL’ye yükseleceği konuşuluyor. Şu an için bu haberler kulis bilgisi. Ancak bugün yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü açıklamalarında emekliye müjde verebilir.

Ağustos'ta emeklilere yüzde 10 ek zam gelecek!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.