EkonomiGenelTürkiye

“Yeni düzenlemeyle TUVTÜRK muayenelerinde son dakika değişiklikleri”

**TUVTÜRK Mobil Muayene İstasyonları Araç Muayene İşlemi İçin Beklemeyi Sonlandırıyor**

Araç sahiplerine güzel haber bugün verildi. Trafiğe çıkan araçların zorunlu olarak araçlarını muayene ettirmesi gerekiyor. Araç muayeneleri için kurulan istasyon her ilde bulunuyor. TUVTÜRK muayene istasyonlarına gidenlerin en sık şikayet ettiği konuların başında muayene olmak için geçirilen uzun süre bulunuyor.

**Gezici Muayene Merkezleriyle Uzun Kuyruklar Son Buluyor**

TUVTÜRK uzun araç kuyruklarını sona erdirmek için harekete geçti. Gezici muayene merkezlerini hizmete soktuğunu duyurdu. Başlangıç için belirli illerde olan bu uygulama gün geçtikçe tüm Türkiye’ye yayılması bekleniyor.

**Diğer Araçlar Sabit İstasyonlarda Muayene Olacak**

Mobil muayene istasyonlarındaki binek araçlar, traktörler ve motosikletler muayene olabilecek. Diğer araçların muayenelerinin ise sabit istasyonlarda olacağı açıklandı.

**Uzun Kuyruklar Sona Ereceğe Benziyor**

TUVTÜRK’ün hazırladığı bu uygulama sayesinde araç sahipleri için büyük çözüm olanağı sunuldu. Saatlerce süren uzun kuyrukların son bulması bekleniyor. Sürücüler için zamandan tasarruf sağlayacak olan bu uygulama için randevu oluşturulması gerekiyor. Ticari araçlar yılda bir, diğer özel binek araçlar için iki yılda bir muayene işleminin yapılması gerekiyor.

**Nasıl Randevu Alınır?**

Mobil İstasyon olarak adlandırılan bu uygulama şu an için 77 ilde faaliyet gösteriyor. Randevulu olarak hizmet alınabileceği belirtildi. Bu sayede sürücüler artık beklemeden hızlı bir şekilde işlemlerini tamamlayabilecek.

**Araç Muayene Randevuları Nasıl Alınır?**

TUVTÜRK araç muayene randevu işlemlerinin ücretsiz olarak yapıldığının altı çizildi. Randevu almak isteyenler resmi web site üzerinden ya da 0 850 222 88 88 numaralı çağrı merkezlerini tercih edebilecek. Resmi web sitesinde yayımlanan duyuruya göre ücretli randevu veren kurumlara itibar edilmemesi gerekiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.