EkonomiGenelTürkiye

17 Milyon Emekliye Müjde! İkramiye Formülüyle SEYYANEN ZAM ve Ek Zam Haberi

**Emekliye Ek Zam Müjdesi Geldi! İşte Oransal, Kök ve Seyyane Zam Detayları**

**Emekliye Ek Zam Müjdesi Geldi! İşte Oransal, Kök ve Seyyane Zam Detayları**

2024 Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimler öncesi, hükümet çalışmalarını hızlandırırken, öncelikli olarak emeklilere verilen zam müjdesi, 17 milyon emeklinin uzun bir süredir beklediği bir haber oldu.

Temmuz ayında yapılan maaş zammıyla birlikte milyonlarca emekli büyük bir hayal kırıklığı yaşarken, düşük kalan zam oranları da tepkilerin artmasına sebep oldu. Asgari ücrete %34 zam yapılırken, memurlara enflasyona ek olarak 8 bin TL seyyane zam verildi. Ancak emekliler, sadece %25 oranında zamla yetinmek zorunda kaldı. Üstelik bu zammın ardından bile en düşük emekli aylığı, kök maaş hesaplaması nedeniyle 7 bin 500 TL olarak kaldı ve şok etkisi yarattı.

**Emekliye Ek Zam Son Dakika 2023! Emekli Zamı Ne Oldu?**

Yapılan zam sonrası emeklilerin büyük bir tepkisiyle karşılaşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan acil bir toplantı düzenledi. Toplantı sonrasında Erdoğan, emeklilere ek zam sözü verdi. Bu sözlerin ardından tüm açıklamalarda, TBMM’nin açılışı tarihinin belirleyici olacağı işaret edildi.

Meclisin açılmasına sayılı günler kala, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan zam müjdesinin Ankara kulislerine sızdırıldığı iddia edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında oluşturulan ortak çalışma grubunda, emeklilere oransal zam, seyyane zam, kök ücrete zam ve zammın düşük kalması durumunda tek seferlik ikramiye uygulamalarının çalışıldığı belirtiliyor.

**Emeklilere Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Ne Kadar Oldu, Ne Zaman Yatacak?**

Emeklilerin gönlünü hoş tutmak adına, Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi de gündemdeki yerini koruyor. Şu an için kesin bir rakam belirtilmemiş olsa da, bu rakamın 5 bin TL olması bekleniyor. Ancak, emekli maaşı zammından sonra bu rakamın daha yüksek veya daha düşük belirlenebileceği ifade ediliyor. İkramiyenin ise 23-27 Ekim tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor.

**İstanbul’da bu fiyata kümes kalmadı! Vakıf evleri sudan ucuz fiyatlarla satışa çıktı**
**Uşak İzmir Kütahya Manisa Afyon Eskişehir Bilecik! 6 Ekim 18:00’e kadar ARALIKSIZ sürecek herkes TEDBİR alsın**
**Sakın bunları yapmayın! Annenizden babanızdan tek kuruş miras alamazsınız!**

17 Milyon Emekliye Müjde! İkramiye Formülüyle SEYYANEN ZAM ve Ek Zam Haberi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.