EkonomiGenelTürkiye

Çankaya, Keçiören, Batıkent, Eryaman’da su faturası ödeme zorunluluğu getirildi!

“Çankaya Keçiören Batıkent Eryaman’da su faturası ödeyenler ZORUNLU oldu yapmayanlara 3 yıl HAPİS CEZASI var”

Artan Su Faturaları Vatandaşları Zorluyor

Son dönemde gelen zamlar vatandaşın belini bükerken özellikle de artan su faturaları nedeniyle vatandaşlar zorlanmaya başlandı. Su sayacı ve aboneliği olan kişilere yönelik olarak ise son dakika açıklaması yapıldı.

Yeni Uygulama: Su Faturası Ödemeyenlere Hapis Cezası

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, su faturasını ödemeyenlere 3 yıla kadar hapis cezası uygulanacak. Bu yeni düzenleme ile su faturası ödeme zorunluluğu getirilmiş olacak.

Kaçak Su Kullanımı ile İlgili Uyarı

Ankaralılara yapılan açıklamada kaçak su kullanımı ile ilgili uyarıda bulunuldu. ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, başkentte kaçak su kullanımı ile mücadelenin arttırılacağı ve yeni yöntemlerin devreye alındığı belirtildi.

Yeni Uygulama: Kaçak Su Kullanımının Tespiti

ASKİ, başkentte kaçak su kullanımını tespit etmek ve asgari düzeye indirebilmek için yeni bir yöntem uygulamaya başlıyor. Bu yeni yöntemle tüm abone türlerine göre teorik tüketim miktarları hesaplanacak ve hesaplanan tüketim miktarları ile gerçekleşen tüketim miktarları karşılaştırılacak. Karşılaştırma sonucunda aşırı fark bulunan abonelere yönelik düşük tüketimlerde denetimler artırılacak, yüksek tüketim görülen abonelerin sayaç arızaları veya hat arızaları da düzeltilecek.

Kaçak Su Kullanımı Karşılıksız Yararlanma Suçu Olarak Nitelendiriliyor

Yapılacak olan bu yeni uygulama ile hem kurumun hem de abonelerin hakları korunacak. Kaçak su kullanımı yasal olarak suçtur. Abone olmadan şehir şebekesinden su kullanma, su sayacına ya da hatlara müdahale ederek tüketimi az göstermek ve ücretsiz olarak su verilen aboneliklerden amacı dışında su kullanma eylemleri, Türk Ceza Kanunu’nun 163. maddesine göre karşılıksız yararlanma suçu olarak nitelendirilmektedir. Kaçak su kullanımının tespitinde, idari para cezasının yanı sıra 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilebilmektedir. ASKİ ekipleri, kaçak su kullandığı tespit edilen vatandaşların tesisatını fotoğraflayarak belgeleyecek ve su akışını keserek yasal yaptırımlar uygulayacaktır.

Kaçak Su Kullanımı İhbar Hattı: ASKİ Başkent 153

Kaçak su kullanan kişilerin şikayetleri için ASKİ Başkent 153 Çözüm Merkezi ya da (0312) 616 10 00 ASKİ Çağrı Merkezi’ne ihbar yapılabileceği belirtilmektedir.

Çankaya, Keçiören, Batıkent, Eryaman'da su faturası ödeme zorunluluğu getirildi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.