EkonomiGenelTürkiye

“ÖTV’siz araç müjdesi: İlk araç alana 5 sene satmama sözü ve 2. el ithalatı!”

5 Sene Satmama Sözü Verene ÖTV’siz Araç Müjdesi!

Sıfır araçların fiyatlarındaki yükseliş, dünya genelindeki koronavirüs salgınıyla birlikte Türkiye’de de en üst seviyeye ulaşmıştı. Bu durum, pandemiden sonra düşmesi beklenen sıfır araç fiyatlarının daha da artmasıyla sonuçlanmış ve vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Bu süreçte arabaya yatırım yapma düşüncesiyle artan talepler ve stokçuluk iddiaları, araba fiyatlarında ardı ardına zam yapılmasına neden olmuştu.

Sıfır Araç Fiyatlarına Devlet Operasyonu! 2.el Araba İthalatı Ne Zaman Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan araç fiyatları açıklaması büyük yankı uyandırmış ve beklentileri arttırmıştı. Erdoğan, yaşanan yükselişi balon olarak nitelendirmiş ve fırsatçılara göz açtırmayacaklarını, araç fiyatlarını düşüreceklerini ifade etmişti. Bu açıklamanın ardından ilgili bakanlıklar çalışmalara başlamıştır.

Ankara kulislerine düşen bilgilere göre, araç fiyatlarını düşürmek için alınması gereken ilk önlem, araç stok sorununu çözme amacıyla 2.el araba ithalatını gündeme getirmektir. Uygulanacak olan sıkı tedbirlerle istismarları önlemek hedeflenmektedir. TOKİ sosyal konut projesinde olduğu gibi, hiç arabası olmayan kişilerin faydalanabileceği bir sistem oluşturulacak ve satın alınan araçlarda 5 sene boyunca satış yasağı uygulanacaktır.

İlk Arabasını Alana ÖTV’siz Satış Müjdesi Gelecek Mi?

Sıfır araç fiyatlarındaki yükselişi önlemek ve 2.el araba fiyatlarını düşürmek isteyen hükümetin, yukarıda belirtilen şartlarla ÖTV’siz araç satışı yapabileceği ya da en azından ÖTV indirimiyle sıfır araba alma imkanı sunabileceği belirtilmektedir. Bu uygulamaların 2024 yerel seçimleri öncesinde hayata geçirilebileceği ifade edilmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.