EkonomiGenelTürkiye

Sıfır Seat İbiza ÖTV muafiyetli yeni fiyatıyla 472 Bin TL!

ÖTV MUAFİYETİ İLE SIFIR KİLOMETRE OTOMOBİL ALMAK!

ÖTV Muafiyeti Hakkı Kimlere Veriliyor?
ÖTV muafiyeti ile otomobil satın alma hakkı sadece yüzde 90 ve üzerinde engeli olan vatandaşlara veriliyor. Bu durumda olan vatandaşlar sıfır kilometre otomobil satın almak istediklerinde ÖTV ödemiyorlar. Bu şekilde de otomobillerin fiyatlarından yüzde 80 oranındaki ÖTV düşüyor. Otomobillerin satış fiyatında yüzde 45 dolaylarında indirim yapılmış oluyor. Engelli vatandaşlar için büyük bir fırsat olan bu imkan sıklıkla kullanılıyor.

Otomobil Zamları Nasıl Etkiledi?
Otomobil fiyatlarına yapılan zam, ÖTV muafiyeti ile otomobil alımlarını oldukça etkiledi. Uygulanan sistem gereği, ÖTV dahil fiyatı 1.004.000 TL olan otomobiller bu kapsama girebiliyor. Ancak zam üstüne zam gelince bu muafiyet avantajıyla satın alınabilecek otomobillerin sayısı oldukça azaldı. Firmaların sadece 1 veya 2 otomobilinin en düşük donanımları bu kapsama girebiliyor. Bu da engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaları için yeterli gelmiyor. Geniş iç hacme sahip olan SUV araçlar, tercih edildikleri için sıklıkla talep görüyorlar. Ancak artık ÖTV muafiyeti ile SUV araç satın almak neredeyse imkansız hale geldi.

Muafiyet Sınırı Yükselir mi?
ÖTV muafiyet sınırının engelli vatandaşlar için yükseltilmesi aylardır talep ediliyor, ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu konuda bir karar alması gerekiyor. Herhangi bir yükseltme yapılmazsa, Kasım ve Aralık aylarında muhtemelen herhangi bir araç için ÖTV muafiyeti mümkün olmayacak. Normal koşullarda, 1.004.000 TL’lik sınır, Ocak 2024’te yeniden değerleme oranı kadar yükseltilecek.

Seat Ibiza ÖTV Muafiyetli Fiyatı Değişti!
Seat İbiza model aracın tek versiyonu, ÖTV muafiyeti ile halen daha satın alınabiliyor. Bu aracın ÖTV muafiyetli fiyatı 472.698 TL olarak açıklandı. ÖTV muafiyeti olmadan bu araç şu anda 850.000 TL’ye satılıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.