EkonomiGenelTürkiye

E-Devlet Yardım Ödemesi: Kimlik Numarası Sorgusuyla 950 TL Yattı!

**E-Devlet Üzerinden Aile Destek Programı Başvurusu Nasıl Yapılır?**

**Ailelere Yönelik Destek Programı ile Ödemeler Başladı**

E-devlet üzerinden başvuru yapanların 14 Ekim itibarıyla ödemeleri yatmaya başladı. Ailelere yönelik destek programı kapsamında yatan ödemeler için hazırlıklar devam ediyor. Bakanlık tarafından belirlenen miktarlarda hane gelir durumu baz alınarak ödemeler verilecek. Bu program, her ailenin ihtiyacını ve gelirine özel olarak verilecek ve adil bir dağılım bekleniyor.

**Aile Destek Programı Devam Ediyor**

Sosyal yardımlar düzenli olarak yapılmaya devam ediyor. Mali destek miktarları, hane gelirine göre ayarlanıyor. Farklı bir bakış açısıyla ayarlama yapılıyor. Ödemelerin miktarları ve hangi ailelere yapılacağı konusunda belirli kriterler belirlendi. İşte ödeme miktarları ve ödeme tarihleri…

**Başvuru Koşulları Ve Detaylar Açıklandı**

Aile destek programı için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar belirtilen kriterler üzerinden ödeme alacaklar. Türk vatandaşı olmaları, Mavi kart sahibi olmaları, yurtdışında yerleşik olmaları, hanesinde yüksek maaş alan muhtar, memur, noter gibi kişilerin bulunmaması, 18 yaşının altında olmaları ödemeyi alabilmeleri için yeterlidir. Öğrenci yurdunda kalmak, bakım kurumlarında bulunmak ya da zorunlu askerlik görevini ifa etmek durumunda olanlar başvuruları konusunda yetersiz olabilir ve başvuruları değerlendirilmeyecektir.

**Aile Destek Programı Başvurusu Nereye Yapılır?**

Aile destek programı kapsamında yapılan ödemeler iki farklı şekilde gerçekleştiriliyor. Başvurular e-devlet kapısı üzerinden veya ikamet adresinin bağlı olduğu yerden yapılabilmektedir. 3294 sayılı kanun kapsamında kurulmuş olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan başvurular yapılabilmektedir. Başvuru işlemleri reddedilen kişilere sosyal ekonomik durumlarının değişme durumuna göre tekrar değerlendirme yapılır.

**Ödemeler Ne Kadar Yatırılacak?**

– 450 TL’nin altında aile geliri olan vatandaşlara 1.250 TL,
– 911,15 TL ve altında geliri olan hanelere 1.100 TL,
– 1.372,30 TL altı geliri olanlara 950 TL,
– 2.835,60 TL’den daha az geliri olan ailelere 850 TL ödeme yapılmasına karar verildi.

Bu program kapsamında tüm ödemeler ailelerin gelir seviyelerine göre bireysel olarak belirlenmektedir. Başvuruların değerlendirilmesinde acil ve şeffaf bir süreç yürütülmektedir.

E-Devlet Yardım Ödemesi: Kimlik Numarası Sorgusuyla 950 TL Yattı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.