EkonomiGenelTürkiye

Milli Muharip Uçağımız Kaan İlk Uçuşa Hazırlanıyor: Tarih Açıklandı!

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, CNN Türk canlı yayınında Milli Muharip Uçağımız Kaan’ın 27 Aralık’ta yapacağı ilk uçuşu heyecan verici bir şekilde duyurdu. Kotil, yıl sonunda gökyüzünde yerini alacak Kaan’ın özgün tasarımı ve üstün yetenekleriyle dikkat çekeceğini belirtti.

Kaan’ın uçuş tarihine ilişkin soruya cevap veren Kotil, uçağın planlanan şekilde 27 Aralık’ta uçacağını ifade etti. Ayrıca, uçuş bilgisayarı, fırlatma koltuğu ve iniş takımları gibi projenin önemli parçalarının artık tamamen hazır olduğunu da bildirdi.

Kotil, Kaan’ın hızlı ilerlemesinin arkasında çalışan 1500’ü aşkın mühendis ve teknik ekibin özverili çalışmalarının bulunduğunu vurguladı. Türkiye’nin savunma sanayiindeki zamanlamasının önemine dikkat çeken Kotil, başarılarının gençlerin yeteneğinden kaynaklandığını söyledi.

Milli Muharip Uçağı Kaan, çok rollü bir savaş uçağıdır ve beşinci nesil savaş uçağı özelliklerine sahiptir. Hem hava-hava hem de hava-yer muharebelerinde üstün kabiliyetlere sahip olan Kaan, güçlü ve atik yapısıyla tam bir savaşçı niteliği taşır. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin mühendislik harikası olan bu uçak, yüksek hayatta kalma kabiliyetiyle de dikkat çekmektedir.

TUSAŞ, Kaan’ın geliştirme sürecinde aerodinamik geometriyi belirlemek ve iyileştirmek için gelişmiş mühendislik araçlarını kullanmıştır. Kokpit tasarımı, beşinci nesil savaş uçaklarının gerektirdiği kabiliyetlere sahiptir. Pilotun iş yükünü en aza indirmek amacıyla yapılan tasarım sürecinde, fiziksel, bilişsel ve çevresel faktörler dikkate alınmış ve pilotun durumsal farkındalığını artıracak bir kokpit ortamı oluşturulmuştur.

Türkiye, son yıllarda savunma sanayinde dünyanın liderliğini ele geçirmeyi hedeflemektedir ve bu alanda önemli adımlar atmaktadır. Milli Muharip Uçağımız Kaan’ın ilk uçuşu da bu hedefe doğru büyük bir adım olarak nitelendirilebilir. Bizler de 27 Aralık’ta, yerli ve milli uçağımız Kaan’ın gökyüzündeki yerini büyük bir heyecanla bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.