EkonomiGenelTürkiye

“Çay Fiyatları Yeniden Yükselişte, 1 Kilo Çay Şimdi 140 TL!”

Çaykur’un Zam Yaptığı Ürünler İle İlgili Haberler

Çaykur Ürünlerine Zam

Türkiye’nin sevilen içeceği olan çay, son zamanlarda fiyat artışlarıyla sık sık gündeme geliyor. En büyük çay üreticisi olan Çaykur, son dönemde birden fazla fiyat güncellemesi yapmıştır. En son eylül ayında yüzde 15 oranında bir fiyat artışı gerçekleştirildi. Bu artış, son üç ay içerisinde dördüncü kez yapılan bir zamdır. Haziran ayından bu yana toplamda yüzde 88,2’lik bir fiyat artışı yaşanmıştır.

Çaykur Ürünlerine Zam Miktarları

Çaykur, son dönemde dört farklı zaman diliminde fiyat güncellemeleri yapmıştır. Haziran’da yüzde 43, Temmuz’da yüzde 9.5, Ağustos’ta yüzde 4.5 ve en son Eylül’de yüzde 15 oranında zam gerçekleştirilmiştir. Fiyatların son 97 günde dört kez artırılması, tüketiciler tarafından olumsuz şekilde karşılanmıştır.

1 Kilo Çayın Fiyatı Ne Kadar Oldu?

Fiyat artışı sonrasında, 1 kilo çayın raflardaki fiyatı 19,35 TL yükselerek 148,35 TL seviyesine çıkmıştır. Toptan satış yapan şirketler de yeni fiyat listesini benimsemiştir. Çayın Türk kültüründeki önemi düşünüldüğünde, bu fiyat artışlarının tüketiciler üzerinde ciddi bir etkisi olduğu açıktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.