EkonomiGenelTürkiye

Ücretli Öğretmen Ek Ders Ücreti 2023 için Cumhurbaşkanından Zam Duyurusu!

ÜCRETİ ÖĞRETMENLERE EK DERS ZAMMI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla birlikte ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri gündeme geldi. Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’dan Ek Ders Ücretlerine Zam Açıklaması

Erdoğan, ücretli öğretmenlerin zammıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, ek ders ücretlerinin artırılacağını belirtti. Bu açıklamanın ardından ek ders ücretleri merak konusu oldu. 11 Eylül Pazartesi itibariyle başlayan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nda öğrenciler ilk haftayı geride bıraktı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretli öğretmenlerin zammına ilişkin ifadeler kullandı. Ek ders ücretlerinin artırılacağını söyleyen Erdoğan, ücretli öğretmenler ve usta öğreticilerin saatlik ek ders ücretlerine yüzde 25 oranında bir artış yapılacağını ifade etti. İşte detaylar…

Ek Ders Ücretlerine Zam

Temmuz ayında asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına enflasyon farkından doğan artışla birlikte refah payı da eklenerek zamlar yapıldı. Bu zamların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlerine de zam yapılacağını açıkladı. Erdoğan, “Saatlik ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artışa gidiyoruz” ifadelerini kullandı. Peki, ek ders ücreti nasıl hesaplanır?

Ek Ders Ücreti Nasıl Hesaplanır?

Ek ders ücretleri oldukça basit bir yöntemle hesaplanır. İlk olarak öğretmenin toplam ders sayısı belirlenir ve maaş karşılığı olan ders sayısı tespit edilir. Maaş karşılığı olan ders sayısı, toplam ders sayısından çıkarılır ve eğer öğretmen sınıf öğretmeni ise ek olarak 2 saat ek ders eklenir.

Verilen ders sayısı 10’un katı ise her 10 ders için 1 saat ek ders tanınır ve branş öğretmenleri için en fazla 20 saatlik ek ders ücreti sınırı bulunur. Bu sınır aşılsa bile 20 saatlik ek ders ücreti ödenir. Haftalık olarak hesaplanan ek ders saati 4 ile çarpılır ve aylık olarak hesaplama yapılır, böylece ek ders ücreti belirlenir.

Ücretli Öğretmen Ek Ders Ücreti 2023 için Cumhurbaşkanından Zam Duyurusu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.