EkonomiGenelTürkiye

JGK Uzman Erbaş Alımı Başvuru Kılavuzu – 6 Branşta 6.940 Kontenjan

Askeri Personel Alım İlanları 2023

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından güncel askeri personel alım ilanı yayımlandı

Askeri Personel Alım İlanları 2023 başlıklı bir makalede, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından yeni bir askeri personel alım ilanının yayımlandığından bahsedebiliriz. Bu alım ilanıyla ilgili detaylar, başvuru süreci ve kriterler hakkında bilgi vererek okuyuculara rehberlik edebiliriz.

KPSS Şartı Var

Askeri personel alım ilanına başvuruda bulunacak adayların, başvuru esnasında KPSS puan şartını karşılamaları gerekmektedir. Bu alım için 2022 veya 2023 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları geçerli kabul edilmektedir. Kılavuzda belirtilen taban puan, lise mezunları için P – 94, önlisans mezunları için P – 93 ve lisans mezunları için P – 3 şeklindedir. Adayların, istenilen taban puan şartını karşılamaları gerekmektedir. Taban puandan daha yüksek puan alan adaylar ise daha fazla şans sahibi olacaklardır. KPSS puanı olmayan adaylar, bu alıma başvuruda bulunamayacaklardır.

Erbaş Alımı Kontenjan Dağılımı Belli Oldu

Yayımlanan ilana göre, bu alım kapsamında 6.612 jandarma, 2 at bakıcısı, 16 bot serdümeni, 200 sıhhiyeci, 100 muhabere ve 10 havacılık alt branşlarında alımlar gerçekleştirilecektir.

Kamu Personel Alımı Kriterleri

2023 yılı itibarıyla başvuru yapmak isteyen adayların, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 27 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir. Aynı zamanda 20 yaşından küçük olanlar başvuruda bulunamayacaklardır. Adayların askerlik görevlerini tamamlamasının üzerinden en az 5 yıl geçmiş olması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilecek olan sağlık raporu da istenmektedir. Adayların, uzman erbaş olabilme sağlık kurulu raporunu almış olmaları gerekmektedir. Adayların eğitim öğretim hayatlarında askeri okullar başta olmak üzere ortaöğretim kurumlarından veya farklı eğitim kademesinden disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmaları beklenmektedir.

Uzman Alımı Başvuru Süreci

Başvurular, 18 Eylül 2023 tarihinden itibaren başlamış olup, 2 Ekim 2023 tarihinde sona erecektir. Başvuru işlemleri için aşağıdaki linke tıklayarak başvurunuzu elektronik olarak tamamlamanız gerekmektedir.

Başvuru yapmak için tıklayınız.

JGK Uzman Erbaş Alımı Başvuru Kılavuzu - 6 Branşta 6.940 Kontenjan

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.