EkonomiGenelTürkiye

SSK ve Bağ-Kur 4C emekli maaşlarına 4500 TL zam tarihiyle Meclis’ten müjdeli haber!

**Emekli ve Memur Maaşları İçin 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi Öngörülüyor**

Emekli ve memur kesiminin beklediği 1 Ekim tarihi yaklaşıyor. SGK baş uzmanı İsa Karakaş’ın açıklamasına göre, 3600 ek gösterge düzenlemesi bu tarihte TBMM’ye sunulacak ve değerlendirilecek. Bu düzenlemeyle birlikte emekli ve memur maaşlarında ciddi artışlar bekleniyor.

**3600 Ek Gösterge Kapsamı Genişliyor**

3600 ek gösterge düzenlemesiyle hemşire, polis, öğretmen ve din görevlisi gibi meslek gruplarının göstergeleri artırılmıştı. Şimdi ise yeni bir torba yasa ile birlikte tüm 1. Kademeye gelen memurlar için de 3600 ek gösterge uygulanacak. Bu değişiklik, memur ve emekli maaşlarında önemli bir artışa neden olacak. Uzmanlara göre, 3600 ek gösterge düzenlemesi yaklaşık 470 bin memur ve kamu görevlisini ve memur emeklisini ilgilendirecek.

**Emekli Maaşlarında 4.500 TL’ye Kadar Artış Olacak**

Karakaş’ın açıklamalarına göre, bu düzenleme sonucunda emekli olan memurların maaşlarında 2250 TL’den başlayan artışlar olacak ve bu artış 4.500 TL’ye kadar çıkabilecektir. Ancak, üniversite mezunu olmayan memurların, 1. dereceye yükselseler bile düzenlemeden yararlanamayacakları ifade edildi.

Emekli maaşlarındaki artışın yanı sıra emekli ikramiyelerinde de büyük bir artış bekleniyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında emekli maaşlarında en az 4.500 TL’lik bir artış öngörülürken, emekli ikramiyelerinde ise en az 150.000 TL’lik bir artış beklentisi bulunuyor. Memur ve memur emeklileri, yeni torba yasanın meclisten geçmesini heyecanla beklemektedir.

SSK ve Bağ-Kur 4C emekli maaşlarına 4500 TL zam tarihiyle Meclis'ten müjdeli haber!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.