EkonomiGenelTürkiye

Ailelere Destek Arttı: 2811 TL’ye Kadar Ödeme!

**Aile Bakanlığı Tarafından Tüm Sosyal Destek Ödemelerine Zam Yapıldı: Eylül Ayında Yeni Destek Miktarları**

Engelli Çalışanlarına Sağlanan Destek Ödemeleri Artırıldı

Eylül ayı öncesi destek ödemeleri, Aile Bakanlığı tarafından hesaplara yatırıldı. Bakanlık, ağustos ayı itibarıyla birçok farklı destek ödemesini hak sahiplerine iletti ve bu ödemelerde artış yaşandı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, 2022 yılında korumalı iş yerlerinde çalışan her bir engelli için ödenen tutarın 1840 TL’den artırıldığını duyurdu. Aile Bakanlığı tarafından verilen destek ödemeleri, Eylül ayında hak sahiplerine zamlı olarak verilecek.

Engelli Çalışanlar için Destek Ödemeleri Artıyor

Bakan Göktaş, “Bakanlığımız tarafından her yıl zihinsel ve ruhsal engelli olan vatandaşlarımızın özel sektörde istihdamını desteklemek için korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin TL ödenek aktardık. Korumalı iş yerlerinin kurulmaya başlandığı 2016 yılından bu yana ise bu iş yerlerinde çalışan engelli bireyler adına toplamda 3 milyon 965 bin lira destek sağladık” açıklamasında bulundu.

Asgari Ücret ve Memur Maaşlarına Zam Yapıldı

Temmuz ayında asgari ücret ve memur ile emekli maaşlarına yapılan zam artışlarıyla birlikte destek ödemeleri de zamlanmıştı. Ağustos ayı itibarıyla zamlı ödemelere kavuşan vatandaşlar, yardım ödemelerinin artırılmasıyla biraz olsun rahatlamıştı. Aile Bakanlığı tarafından engelli çalışanı olan iş yerlerine verilen ödeme miktarında da artış yapıldığı duyuruldu.

Ailelere Destek Arttı: 2811 TL'ye Kadar Ödeme!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.