EkonomiGenelTürkiye

“40 TL Altını Aşan Fiyatlarla Benzine ve Motorine Rekor Zam! İşte Tarih ve Saat”

40 TL Sınırı Aşıldı! Benzin ve Motorine Rekor Zam İlan Edildi

Akaryakıt fiyatlarındaki rekor zam furyası devam ediyor. Dolar kurundaki artışın yanı sıra brent petrol fiyatlarındaki yükseliş de akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyor. Araç sahiplerini isyan ettiren ve kontak kapatma eylemlerine sebep olan benzin ve motorin zamlarına bir yenisi daha ekleniyor.

Benzin ve Motorine Zam Beklentisi Varmı, Motorin ve Benzin İçin Yeni Zam Ne Zaman Gelecek?

Son dakika zam haberi, araç sahiplerini çileden çıkardı. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından akaryakıt fiyatlarında çift haneli zamlar görülüyor. Maalesef seçim öncesi dolar kurundaki yükseliş, seçim sonrası ise ÖTV ve vergi zamlarıyla birlikte akaryakıt fiyatlarındaki rekor artışları sürdürüyor.

14 Mayıs seçimleri öncesinde benzin litre fiyatı 19,76 TL, motorin litre fiyatı ise 18,58 TL idi. Seçimlerden bugüne kadar benzine yaklaşık 15,98 TL, motorine ise yaklaşık 19,30 TL zam geldi. Akaryakıt sektörü temsilcilerinin son dakika açıklamasına göre, 13 Eylül Çarşamba gününden itibaren motorine litre başına 1,50 TL, benzine ise litre başına 1 TL zam yapılacak.

Pompaya yansıyacak bu zammın ardından İzmir’de motorin litre fiyatı 40,20 TL’ye yükselerek tarihinde ilk kez 40 TL sınırını aşmış olacak. Kurşunsuz benzinin litre fiyatı ise 1 TL artışla 38,53 TL olacak. Bu zam haberleri sosyal medyada büyük yankı uyandırırken araç sahipleri, akaryakıt zamlarına tepki göstererek geri çekilmelerini ve fiyatların düşmesini talep ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.