EkonomiGenelTürkiye

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 5000 TL!

AKP, Emeklilere 29 Ekim’de 5 Bin Lira İkramiye Dağıtmaya Hazırlanıyor

AKP, 29 Ekim’de yapılacak yerel seçimler öncesinde emeklilerin desteğini kazanmak için büyük bir adım atıyor. Parti, 29 Ekim’de 5 bin lira tutarında bir ikramiye dağıtarak emeklilerin gönlünü almayı hedefliyor. İkramiye miktarı üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 5 bin lira rakamı belirlendi ve bu konuda bir uzlaşma sağlandı.

Bakanlıklardan Resmi Açıklama Henüz Yapılmadı

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, bakanlıkların henüz resmi bir açıklama yapmadığı belirtiliyor. Ancak çalışmalar tamamlandıktan sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi, kamuoyuna açıklama yapılması bekleniyor.

Ara Zammı İçin Farklı Formüller Görüşülüyor

Bunun yanı sıra, emeklilere yapılacak ara zam konusunda farklı formüller masaya yatırıldı. Gelecek ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam alacaklar. Memur emeklileri ise toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkıyla zam alacaklar. Ancak ara zam konusunda bazı iyileştirmeler de gündemde. Bu iyileştirmeler, ocak artışıyla birlikte gerçekleştirilebileceği gibi, öncesinde hayata geçirilebilir. Özellikle TBMM’nin Ekim ayında açılmasıyla, konunun Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Emekli Maaşlarına Seyyanen Zam

Gündeme gelen formüllerden biri seyyanen artış. Özellikle 7.500 TL’nin altında maaş alan emekliler için belirlenecek bir miktarla seyyanen artış yapılabilir. Daha önce memurlara 8 bin 77 lira seyyanen zam yapılmıştı. Ancak seyyanen artış kararı alındığında, tutar ve zam tarihi çalışmalar sonucunda belirlenecek.

Enflasyon Üzerine Artış

Bunun yanı sıra, refah payı verilerek enflasyonun üzerinde oransal bir artış yapılması da gündemde. Ocak ayında maaşlara yansıtılacak zam oranının iyileştirilmeyle yükseltilebileceği belirtiliyor. Eğer oransal bir artış kararı alınırsa, bu artışın Ocak ayında beklemeye gerek kalmadan gerçekleştirilebileceği ifade ediliyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 5000 TL!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.