EkonomiGenelTürkiye

Kritik Uyarı: İstanbul Valisi Davut Gül’den Saat Verildi, Hazır Olun!

**Kritik Uyarı: İstanbul’da Yarın Fırtına Bekleniyor!**

İstanbul Valiliği, Marmara bölgesinde yarın öğle saatlerinden itibaren yoğun bir fırtına beklendiğini duyurdu. Fırtınanın saatte 75 kilometreye kadar hızla esmesi tahmin ediliyor. Vali Davut Gül, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarmaktadır.

**İstanbul Valiliği Vatandaşları Fırtına Konusunda Uyardı**

İstanbul Valiliği, halkı olası fırtına konusunda bilgilendirdi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, 10 Eylül 2023 Pazar gününden itibaren Marmara bölgesinde rüzgarın kuzeyden ve kuzeydoğudan saatte 50-75 kilometre hızla eseceği ve bu durumun fırtına şeklinde etkisini göstereceği öngörülmektedir. Fırtınanın, gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir” denilmektedir. Aynı zamanda İstanbul Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabından vatandaşları uyararak, “Lütfen dikkatli olalım” ifadelerini kullanmaktadır.

**Bölgesel Hava Durumu İle İlgili Uyarılar**

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülkemiz geneli parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. Güney Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Sinop, Artvin, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Denizli, Adana, Rize ve Artvin çevreleri ile Afyonkarahisar’ın güney, Muğla ve Aydın’ın iç kesimlerinde ise yer yer kuvvetli yağışlar olabileceği tahmin edilmektedir.

Sıcaklıkta önemli bir değişiklik beklenmezken, genel olarak rüzgarın kuzey ve güneydoğu yönlerden kuvvetli esmesi beklenmektedir. Özellikle Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın hızı saatte 40-60 km arasında olacaktır.

**Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı**

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yapılmaktadır. Yapılan uyarılarda şu ifadeler kullanılmaktadır:

“Yağışların, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Denizli, Adana, Rize ve Artvin çevreleri ile Afyonkarahisar’ın güney, Muğla ve Aydın’ın iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olabileceği unutulmamalıdır. Bu sebeple sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın ise Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin edilmektedir. Bu duruma karşı da dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

**Bölgelere Göre Hava Durumu**

**Marmara**
Parçalı ve az bulutlu olacak, öğle saatlerinden itibaren yer yer çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın

Kritik Uyarı: İstanbul Valisi Davut Gül'den Saat Verildi, Hazır Olun!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.