EkonomiGenelTürkiye

Ticaret Bakanlığı, KPSS ile 1500 personel alımı yapacak!

Enflasyonla Mücadele Kapsamında 1500 Personel Alımı Yapılacak

Hükümet, indirim kampanyaları ve personel alımıyla enflasyon mücadelesine destek veriyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabı üzerinden enflasyonla mücadele kapsamında yapılan çalışmalara dair bilgileri paylaştı. Bakan Bolat, resmi hesabında, hem indirim kampanyalarının başladığını duyurdu hem de personel alımı yapılacağını belirtti. Bu önlemlerle enflasyonla etkili bir şekilde mücadele edilmesi hedefleniyor.

1500 Personel Alımı Yapılacak

Bakan Bolat, paylaşımında şunları ifade etti: “Fahiş fiyatla mücadele kapsamında KPSS ile bin 500 memur alıp piyasayı denetleyeceğiz. Aldığımız tedbirlerle indirim kampanyaları başladı. İndirim yapan marka ve şirketleri Bakanlığımız sitesinde yayınlayacağız.”

Bu açıklamaya göre, hükümet, enflasyonla etkin bir biçimde mücadele etmek amacıyla KPSS aracılığıyla bin 500 personel alacak. Bu personeller, piyasadaki fahiş fiyatları denetleyerek tüketicileri koruma altına alacaklar. Ayrıca, tedbirler kapsamında indirim kampanyaları da başlatılmış durumda. İndirim yapan marka ve şirketlerin bilgileri ise Ticaret Bakanlığı’nın resmi web sitesinde yayınlanacak.

Hükümetin alacağı bu önlemlerle, enflasyon oranlarının düşürülmesi ve tüketicilerin soyulmasının önlenmesi hedeflenmektedir. Vatandaşlar, indirim kampanyalarından yararlanabilecekleri marka ve şirketlere daha kolay ulaşabilecekler. Hem personel alımı hem de indirim kampanyalarının duyurulmasıyla birlikte, halkın ekonomik koşulları iyileştirilmeye çalışılıyor.

Öte yandan, bu personel alımıyla birlikte istihdam alanında da olumlu bir etki yaratılması amaçlanıyor. Binlerce işsizin istihdam edilmesiyle, ekonomik büyüme hedeflerine de destek verilecek.

Ülke genelindeki vatandaşlar, bu önlemlerle birlikte enflasyonla daha iyi mücadele edileceğine dair umutlanıyor. Hükümetin alacağı tedbirler, fiyat artışlarının kontrol altına alınmasını ve tüketicilerin korunmasını sağlayacak.

İlgili paylaşım:

Fahiş fiyatla mücadele kapsamında KPSS ile bin 500 memur alıp piyasayı denetleyeceğiz. pic.twitter.com/mMDa1MEkIy

– Prof. Dr. Ömer Bolat (@omerbolatTR) 17 Ekim 2023

Ticaret Bakanlığı, KPSS ile 1500 personel alımı yapacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.