EkonomiGenelTürkiye

“Emekli maaşına ek 5.000 TL ikramiye ne zaman ödenecek? İşte ayrıntılar!”

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ: DETAYLAR VE TESLİM TARİHİ

5 bin TL emekli ikramiyesine ilişkin tüm detaylar merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ikramiye, milyonlarca emekli vatandaşın bir bölümü için geçerli olmayacak. İkramiye, çalışanlara verilmeyecek ve dul ile yetim aylığı alanlara ise kısmi olarak ödenecek.

5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları kapsamında verilecek olan 5 bin TL’lik emekli ikramiyesinin ödeme tarihini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre ikramiye, Kasım ayının ilk iki haftası içinde emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Kabine toplantısı sonrasında konuşan Erdoğan, emekli ikramiyesinin çalışmaya devam eden emeklilere verilmeyeceğini açıkladı. Erdoğan, “Emekli olup hâlâ çalışmakta olan emekliler, bu düzenlemenin kapsamı dışında olacak. Ödemeler, Kasım ayının ilk yarısında emeklilerin hesaplarına aktarılacak. Yılbaşı döneminde emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçireceğiz ve gerekli tüm adımları atacağız. Bu kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bunun yanı sıra, çocuğu olmayan dul emeklilerin %75, çocuğu olan dul emeklilerin %50 ve yetimlerin ise %25 oranında ikramiyeden yararlanması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.