EkonomiGenelTürkiye

“Enflasyon Farkı ile Zamlı Ocak 2024 Emekli Maaşları: Cumhurbaşkanı’nın Jestine Kuruşu Kuruşuna Bilinen Temmuz Zammı!”

Emekli Maaşlarına Temmuz Zammı Belli Oldu! İşte Enflasyon Farkı ve Cumhurbaşkanı Jesti Dahil Yapılacak Zam

OCAK 2024 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI TAHMİNİ! EMEKLİLERE ENFLASYON FARKI VE CUMHURBAŞKANI JESTİ DAHİL YÜZDE KAÇ ZAM GELECEK?

Emeklilerin zam müjdesini beklediği bu dönemde, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon oranı ve son 3 aylık zam oranı kesinleşti.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon raporu sonrasında ekonomistlerin yorumları ve tahminleri ardı ardına geldi. Bu isimlerden biri olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Temmuz zammını kuruşu kuruşuna bilmenin gururunu taşıyor. Erdursun, emeklilerin Ocak ayında alacakları maaş zamını açıkladı.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranını değerlendiren SGK uzmanı Özgür Erdursun, “TÜİK Eylül ayı enflasyonunu %4.75 olarak açıkladı. TÜİK, Orta Vadeli Program’da hedeflenen %6.5’i tutturacak. Memur ve memur emeklilerine %47, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %38 oranında enflasyon farkı zamı olacak. Seçim öncesinde bu oran %50’ye tamamlanacak” diyerek emekli maaşlarına %50 zam geleceğini iddia etti.

Bu iddiaya göre, emeklilere %38 oranında enflasyon farkı zamı yapılacak ve ayrıca %12 oranında Cumhurbaşkanı jesti olarak bilinen refah payı ödemesi gerçekleştirilecek. Bu oranın tutması durumunda, en düşük emekli maaşı olan 3 bin 750 TL, ilk kez çift haneli rakama çıkarak 11 bin 250 TL seviyesine yükselecek.

EMEKLİLERE ARA EK ZAM VE CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ NE KADAR, NE ZAMAN VERİLECEK?

Emeklilere ara zam beklentisi, ünlü gazeteci Cem Küçük tarafından yapılan açıklamayla gündeme gelmişti. Küçük, şu anda yılbaşına kadar bir zam yapılmayacağı yönünde duyumlar aldığını ifade etmişti. Bunun yerine, hükümetin Cumhuriyet Bayramı nedeniyle emeklilere bu yıl bir seferlik 5 bin TL’lik Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödemesi yapılacağı ve söz konusu rakamın 5 bin TL civarında olabileceği belirtiliyor. Ancak, kesin bir açıklama henüz bulunmuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.