EkonomiGenelTürkiye

Kötü haber! Öğrencilere özel indirim iptal edildi, fiyat 7.50 TL oldu.

Öğrencilere kötü haber! İndirim İPTAL edildi 7.50 TL oldu

Öğrenci abonmanı iptal edilerek biniş ücreti 7.50 TL’ye yükseltildi. Bu kararla beraber milyonlarca öğrenciye kötü bir haber geldi. Seçim sonrasında döviz kuru ve akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışlar, vatandaşları mağdur etmeye devam ederken malesef ulaşım zamları da ardı ardına açıklandı.

ÖĞRENCİLERİN ABONMAN KARTLARI İPTAL, BİNİŞ ÜCRETİ 7.50 TL OLDU!

Öğrencilere sağlanan indirimli ulaşım hizmeti, ne yazık ki Ankara’da iptal edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tüm çağrılarına rağmen özel halk otobüsleri, 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz ulaşım ve öğrenci abonmanı uygulamasını iptal etti. Normal şartlarda öğrencilerin 200 TL’ye satın aldığı abonman kartlarının halk otobüslerinde geçerli olmadığı belirtilerek, bu öğrencilerden 7.50 TL biniş ücreti talep edildi.

Öğrenci abonman kartlarının kabul edilmemesiyle ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi detaylı bir açıklama yaparak “Özel Halk Otobüsü esnafı, artan maliyetler ve akaryakıt zamları nedeniyle bizleri hedef alarak öğrenci abonmanı ve serbest biniş hakkı olan vatandaşlarımızı otobüslerinde taşımama kararı aldı. 21 Eylül 2023 tarihine kadar toplamda 754 öğrenci abonman kartı ve 1056 serbest biniş kartı ile ilgili toplam 1810 vatandaştan ihbar aldık. Bu ihbarlar üzerine Belediyemize tanınan yasal haklar çerçevesinde uyarma ve cezai işlemler uygulandı. Bu doğrultuda diğer araçlara uygulanan cezaların yanı sıra, 9 araç parka çekildi” şeklinde açıklama yaptı.

Özel halk otobüslerinin kararı ülke geneline yayılacak olmasıyla birlikte, özel halk otobüsçüleri zarar ettiklerini belirterek ya bilet fiyatlarına zam yapılmasını ya da destek ödemesi talep ediyor. Ankaralılar, özel halk otobüsleriyle ulaşımda sorun yaşarken, bu sorunların Alo 153 hattına bildirilmesi istendi.

Kötü haber! Öğrencilere özel indirim iptal edildi, fiyat 7.50 TL oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.