EkonomiGenelTürkiye

Aile Bakanlığı’nın Nakit Yardımı: 1.623 TL Destek

Aile Bakanlığı Vefat Yardımı: Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Giriş

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakit destekler sağlanmaya devam ediliyor. Bu nakit destekleri vatandaşlara ulaşan sistem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yönetiliyor. Aile Bakanlığı çok farklı sosyal yardım programları ile vatandaşları destekliyor. İhtiyaç oluşması halinde sisteme yeni sosyal yardımlar da ekleniyor.

Geçen Yıl Uygulanmaya Sokuldu!

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardımlarından birisi olan vefat yardımı geçtiğimiz yıl uygulamaya sokuldu. Bu sosyal yardım programı kapsamında ailesinde veya yaşadığı hanede bir kişinin vefatı durumda vefat yardımı yapılıyor. Devlet bu desteği Geçtiğimiz yıl Nisan ayında uygulamaya soktu.

Kimler Alabilir?

Aile Bakanlığı vefat yardımı kapsamında kimlerin sosyal yardım alabilecekleri de belirlendi. Buna göre bu sosyal yardımı alabilmek için Aile Bakanlığı’nın ihtiyaç sahipliği kriterinin yerine getirilmesi gerekiyor. Bununla da kalınmıyor bu sosyal yardımın alınabilmesi için Aile Bakanlığı’ndan düzenli sosyal yardım alınıyor olması gerekiyor.

Başvuru Yapmak Gerekir Mi?

Vefat yardımı için başvuru yapmak gibi bir şart bulunmuyor. Aile Bakanlığı vefat edenleri takip ederek vefat yardımı alabilecek kişileri tespit edebiliyor. Ancak gözden kaçan bir durum olabilmesi halinde isteyenler başvuru da yapabiliyorlar. Bu başvurular değerlendirilip hak sahipliğinin belirlenmesi durumunda ödeme yapılıyor.

Aile Bakanlığı vefat yardımı için oldukça kapsamlı bir sistem uyguluyor. Belediyeden haftalık vefat listeleri alınıyor. Ardından ihtiyaç sahipliği kriteri ile vefat yardımı yapılıyor. Sistemde kayıtlı olan sosyal yardım alan haneler ile eşleşme yapılarak vefat yardımı hak sahipliği tespiti yapılıyor. Sonrasında ise 1.623 TL vefat yardımı ödemesi gerçekleştiriliyor. Bu sosyal yardım tek seferlik olarak vatandaşlara veriliyor.

Aile Bakanlığı'nın Nakit Yardımı: 1.623 TL Destek

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.