EkonomiGenelTürkiye

Ticaret Bakanlığından 1500 Kamu Memur Alımı açıklandı.

Kamu Memur Alımı İlan Duyurusu: İstihdam Fırsatları

İlgili 81 şehirde bulunan Ticaret Bakanlığı, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 1500 kamu memuru alımı ilanına çıktığını duyurdu. Taşra merkez teşkilatlarında çalışacak olan adaylardan, kurum tarafından istenen şartları sağlayanlar müracaatlarını yapabilecektir.

1500 Kamu Memur Alımı: Fahiş Fiyatlarla Mücadele

Ticaret Bakanı Pr. Dr. Ömer Bolat, geçtiğimiz günlerde yaptığı güncel açıklamada 1500 memur alımının yapılacağını belirtmişti. Alınacak personellerin, ülkemizde fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında görevlendirileceği bilgisi paylaşıldı.

17 Ekim 2023 tarihli güncel açıklamaya göre, Bakan tarafından 1500 memur alımı tekrar hatırlatılmış ve alım ilanının en kısa sürede başlayacağı bildirilmiştir.

Konu hakkında yapılan açıklama şu şekildedir: “KPSS ile fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında 1500 memur alarak piyasayı denetleyeceğiz. Aldığımız tedbirlerle indirim kampanyaları başladı. İndirim yapan marka ve şirketleri bakanlığımızın sitesinde yayınlayacağız.”

Personel Alım İlanına İlişkin Duyuru: Görev ve Şartlar

Ticaret Bakanlığı bünyesinde Genel İdari Hizmetler sınıfında denetmen ve denetmen yardımcısı kadrolarında istihdam edilecek memurlar, 8. ve 9. derecede kadrolarda işe alınacaklar. Bu personellerin başvuruları, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan kılavuza göre gerçekleşecektir. Bu nedenle başvuruda bulunacak adayların KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir. Personeller, KPSS puan sıralamasına göre belirlenecektir.

Adaylar, 2022 veya 2023 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) katılmış ve en az 70 taban puan şartını sağlayarak P-3 veya P-4 puan türlerinden birini almış olmalıdır.

Kamu Personel Alımı ve Başvuru Süreci

Henüz Bakanlık tarafından alım kılavuzu yayınlanmamıştır. Alım kılavuzunun yayınlanmasıyla birlikte başvuru tarihi ve süreci belirlenecek olup, güncel bilgilere ulaşmak için ücretsiz cep uygulamalarımızı indirebilir ve sürece kolaylıkla dahil olabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığından 1500 Kamu Memur Alımı açıklandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.