EkonomiGenelTürkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kömür yardımıyla ilgili yeni karar! Resmi Gazete duyurdu, kimlere yapılacak?

Türkiye’de İhtiyaç Sahibi Hanelere Kömür Yardımı Yapılacak

YENİ KARARLA İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Türkiye’de devlet tarafından yapılan sosyal yardımlara ilişkin yeni bir karar alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan “İhtiyaç Sahibi Hanelere Isınma Amaçlı Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Karar” ile ihtiyaç sahibi ailelere doğrudan kömür yardımı yapılacak.

KÖMÜR YARDIM MİKTARI NASIL HESAPLANACAK?

Yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda, vatandaşlara ne kadar kömür yardımı yapılacağına dair hesaplama yöntemi belirlendi. Her il ve ilçe için ayrı bir hesaplama yapılacak. Kömür yardımı alacak ailelerin belirlenmesinin ardından, hane başına düşecek kömür miktarı kış şartlarına göre belirlenecek. Ayrıca geçmiş yıllarda dağıtılan kömür miktarları ve dağıtılacak kömürlerin ısıl değerleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplanarak belirlenen miktar kadar hane başı kömür yardımı dağıtılacak.

KİMLER KÖMÜR YARDIMI ALABİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uzun süredir ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yapıyor. Kömür yardımı alacak vatandaşların bir kısmı sosyal yardım alan hanelerden oluşuyor. Ancak imkânı olmayan ve ihtiyaç sahibi olan aileler de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na başvuru yaparak kömür yardımı listesine dahil olabilirler. Kömür yardımı almak isteyenler, başvurularını kış aylarını beklemeksizin yapmalıdır. Muhtaçlık kriterlerine uymayan vatandaşlar kömür yardımı alamayacaklardır. Bu nedenle, başvuruların hızlı bir şekilde yapılması ve bakanlık planlamasına göre hareket edilmesi gerekmektedir.

KÖMÜRLER NASIL DAĞITILACAK?

İhtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak olan kömür yardımının nasıl dağıtılacağı da belirlendi. Her il ve ilçede ayrı bir dağıtım organizasyonu yapılacak. Bu organizasyon valilikler tarafından koordinasyonuyla gerçekleştirilecek. Kömür dağıtımı ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılacak. Kolluk kuvvetleri de bu sürece destek vererek kömür dağıtımının daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesine yardımcı olacaklar.

Borcu olanlar dikkat, son bir fırsat daha verildi! Başvuruları kaçırmayın!

Ayrıca, kömürlerin Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) tarafından öncelikli olarak temin edileceği ve illere, ilçelere ulaştırılacağı bildirildi. Eğer TKİ kömür temini yapamazsa, alternatif yollarla kömür alımı gerçekleştirilerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtımı sağlanabileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kömür yardımıyla ilgili yeni karar! Resmi Gazete duyurdu, kimlere yapılacak?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.