EkonomiGenelTürkiye

Maaş Zamları Son Dakika Haberi: Emekli, Memur, İşçi ve Asgari Ücretli İçin Değişiklik

**Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Güncelledi ve Zam Oranları Değişti**

**Enflasyon Tahmini Yüzde 68,01 Oranında Güncellendi**

Merkez Bankası’nın son açıklamasına göre enflasyon tahmini güncellendi. Yapılan açıklamada, enflasyon tahmini yüzde 68,01 oranında güncellendi. Bu durum, emekli, memur, asgari ücretli ve işçilerin ocak ayında alacakları maaş zamları için yapılan hesaplamaları ve zam miktarını da değiştirdi.

**Ocak Zammında Enflasyon Farkı Dikkate Alınıyor**

Milyonlarca kişi, kasım ayına gelinmesiyle birlikte ocak ayında alacakları zamları araştırmaya başladı. Merkez Bankası’nın enflasyon verisi açıklamasından sonra zam oranlarının da güncellendiği belirtiliyor.

**6 Aylık Fark Dikkate Alınacak**

Memur, emekli, asgari ücretli ve işçi zammında dikkat edilmesi gereken en önemli hesaplama aracı enflasyon farkıdır. Enflasyon farkının 6 aylık rakamı, net olarak ocak ayında belli olacaktır. Ancak bunun öncesinde yapılan hesaplamalarda Merkez Bankası’nın açıkladığı enflasyon rakamları dikkate alınmaktadır.

**Emekli ve Memurlar İçin Enflasyon Farkı Dikkate Alınıyor**

Emekli ve memurların alacakları maaş zamlarında, 6 aylık enflasyon farkı dikkate alınmaktadır. Ocak ayında son olarak Aralık ayı enflasyon rakamı açıklanacaktır. Bu rakamların açıklanmasıyla birlikte emekli ve memurlara enflasyon farkı yansıtılır. Ek olarak refah payı ödemeleri de yapılabilmektedir. Son yapılan hesaplamalara göre, 2023 yılı için enflasyon tahmini yüzde 68,01 olarak güncellenmiştir ve buna göre 6 aylık enflasyon rakamının yüzde 40,27 çıkması beklenmektedir.

**En Düşük Emekli Aylığı Güncellenecek**

En düşük emekli aylığı son olarak 7.500 TL’ye çıkarılmıştı. En düşük emekli maaşının güncellenmesi için Meclis’te bir düzenleme yapılması beklenmektedir. Önümüzdeki günlerde emekliler için kök aylıkta mı yoksa net maaşlarda da kademeli bir artış mı olacağı belli olacaktır. Yılbaşında yapılacak zamlarla birlikte, yüzde 68,01 enflasyon ve 1,35’lik büyüme dikkate alındığında ortalama olarak yüzde 70 civarında bir artış yapılması beklenmektedir.

Bu yılın Temmuz ayında, kök maaşı 7.000 TL olan emeklilerin aldığı net aylıkta bir değişiklik olmamıştı. Ancak en düşük emekli maaşının 7.500 TL olarak güncellenmesiyle birlikte, ocak ayında maaşlarda iyi bir iyileştirme yapılması beklenmektedir.

Maaş Zamları Son Dakika Haberi: Emekli, Memur, İşçi ve Asgari Ücretli İçin Değişiklik

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.