EkonomiGenelTürkiye

Halkbank’tan faizsiz kredi müjdesi: 17 meslek için sıfır faizli 500.000 TL destek kredisi!

**Halkbank, Sıfır Faizli 500.000 TL Destek Kredisiyle 17 Meslek Grubuna Yardım Ediyor**

Halkbank, her zaman halkın yanında olduğunu göstererek yeni bir kampanya duyurdu. Ekonomiye destek olmak için elini taşın altına koyan Halkbank, açıklanan destek kredisiyle 17 meslek grubuna sıfır faizli 500.000 TL limitli nakit para sağlayacak. Kredi paketinden yararlanmak isteyenler için başvuru şartları da belirlendi. İşte bu destek paketi ve detayları…

**Halkbank, Unutulmaya Yüz Tutmuş Mesleklere Sıfır Faizli Destek Kredisi Veriyor**

Halk Bankası tarafından duyurulan destek kredisi paketi, “Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren ve Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi sahibi girişimcilere azami kredi limiti 500 bin TL’dir” denilerek sıfır faizli 500 bin TL destek kredisi verileceği ilan edildi. Kredi paketinden yararlanabilecek olan meslek grupları da belirlendi.

**Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslek Kollarında Faaliyet Gösteren Esnaf ve Sanatkarlara Kredi**

Banka tarafından yapılan resmi açıklamada, “193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 9. maddesinde belirtilen, geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren ve ‘Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi’ sahibi olan esnaf ve sanatkarlar, %100 faiz indirim imkanıyla kredi kullanabilmektedir” denilerek yararlanabilecek meslekler sıralandı. Bu meslekler el dokuma işleri, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık, ve benzeri işleri içerir.

**Kimler Kampanyadan Yararlanamaz?**

Başvuru tarihi itibarıyla son 5 yıl içinde, 2016 yılında uygulamaya konulan KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Protokolü ile 2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Protokolü kapsamında KOSGEB destekli kredilerden yararlanan esnaf ve sanatkarlar, deprem, heyelan, sel afetlerine ve/veya terör olaylarına maruz kalmaları nedeniyle KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı kapsamında KOSGEB destekli kredilerden yararlanan esnaf ve sanatkarlar hariç, diğer kamu kurum ve kuruluşların faiz ve/veya hibe desteği niteliğindeki desteklerinden yararlanan esnaf ve sanatkarlar destek kredisi çekemeyecekler. Bu kriterlere uymayan kişiler ise düzenlenen kampanya kapsamında sıfır faizli 500 bin TL kredi çekebilecekler.

Halkbank'tan faizsiz kredi müjdesi: 17 meslek için sıfır faizli 500.000 TL destek kredisi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.