EkonomiGenelTürkiye

TOGG’un Yeni Yerli Otomobilinin İlk Görüntüleri Paylaşıldı! Uygun Fiyatıyla Tüketiciler Tarafından Rağbet Göreceği Kesin!

**Yeni Yerli Otomobilin İlk Görüntüleri Paylaşıldı: TOGG’un Yarı Fiyatına Peynir Ekmek Gibi Kapış Kapış Satılacak**

Elektrikli SUV sınıfında üretilen yerli otomobil TOGG, tüm hızıyla teslimatlarını sürdürürken, ilk yerli otomobil tasarımıyla tüm araç tutkunlarından tam not almıştı.

Tasarımı büyük beğeni toplayan yerli otomobil, ne yazık ki yüksek fiyatı nedeniyle alt ve orta gelir grubuna hitap edememişti. Özellikle son zam tartışmalarının ardından TOGG yerine yeni bir ucuz yerli otomobil alternatifi ortaya çıktı. İşte o araç ve tahmini fiyatı…

**Türkiye’nin Yeni Yerli Otomobili Amperino Ortaya Çıktı!**

Ünlü otomotiv yazarı Emre Özpeynirci tarafından yapılan yeni bir açıklama, Türkiye’nin en yeni yerli otomobili olan Amperino hakkında bilgi verdi. Emre Özpeynirci, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İnegöllü yerli otomobilin son hali! 2020 yılında İnegöl’de mobilyacılar tarafından kurulan elektrikli otomobil markası Amperino’nun 2025’te piyasaya sürmeyi planladığı 3 kişilik ilk elektrikli mikro otomobilin tasarımını üniversite arkadaşım Sedat Öztürk üstlenmişti. Sedat, aracın son görsellerini geçtiğimiz günlerde gönderdi. Üretim süreci hakkında tam bilgim yok, ancak fiyat/performans açısından başarılı olacağını düşünüyorum” diyerek son görselleri paylaştı.

**Amperino’nun Satış Fiyatı Ne Kadar Olacak?**

2020 yılında başlanan çalışmalarla Bursa İnegöl’de ortak bir girişimle hayata geçirilen Amperino modelinin üretim çalışmaları hızla devam ediyor. 3 kişilik elektrikli model olarak tasarlanan aracın satış fiyatının bugünkü döviz kuruyla yaklaşık olarak 450 bin – 520 bin TL aralığında olabileceği belirtiliyor. Şehir içinde kompakt tasarımı ve elektrikli olması nedeniyle düşük yakıt maliyeti sağlayan bu modelin yoğun ilgi göreceği kesin gözüyle bakılıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.