EkonomiGenelTürkiye

Maaşlarda Zam Sürprizi! SSK-SGK, TARIM, Bağkur için 10.143 TL Maaş + 2.643 TL Ek Ödeme

SSK ve Bağkur Emeklileri İçin Ocak Ayı Enflasyon Artışı Belirleyici Olacak!

SSK ve Bağkur emeklileri için Ocak ayındaki enflasyon artışı belirleyici bir faktör olacak ve bu veri, emekli maaşlarının güncellenmesinde kilit bir rol oynayacak. İlk 2 aylık enflasyon verileri açıklandığında yüzde 19.44’lük bir artış ortaya çıktı. Ancak, geriye kalan 4 aylık enflasyon verileri de dikkate alınarak kesin bir artış oranı belirlenecek.

Milyonlarca Emekli Taban Maaş Artışı İçin Ara Zamma Odaklanıyor!

Son olarak emekliler Temmuz ayında enflasyon ve refah payı artışı almıştı. Şimdi gözler 2024 Ocak zammı ve ara zam için Ekim ayına kilitlendi. Öte yandan, TÜİK tarafından açıklanan 2 aylık enflasyon verisi zamlı maaşlar için ipucu verdi. İşte merakla beklenen hesaplı maaş tablosu haberimizde…

Emeklilerin Ocak Zammı ve İyileştirme Çalışmaları

Türkiye’de milyonlarca emeklinin beklediği müjde geldi. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak ayında hem enflasyon artışı hem de hazırlıkları başlatılan iyileştirmelerle maaşlarını gözle görülür bir şekilde artırma umuduyla dolu.

Ocak Zammı ile İlgili Adımlar

1. ADIM: TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI KESİNLEŞTİ

3,7 milyon memur ve 2,7 milyon memur emeklisinin merakla beklediği toplu sözleşme görüşmeleri sona erdi. Memurlar 11 iş kolunda birçok sosyal hak elde ederken, toplu sözleşme zammı da 2024 yılının ilk yarısı için yüzde 15 ikinci yarısı için yüzde 10, 2025 yılının ilk yarısı için yüzde 6, ikinci yarısı için yüzde 5 oldu.

2. ADIM: EMEKLİYE ZAM DÜZENLEMESİ

Milyonlarca emekli için bir ara zam konuşulurken şimdi ek olarak bir ikramiye ödenmesi de gündeme geldi. Yaklaşık 17 milyon emekli her Ramazan ve Kurban bayramlarında iki kez ikramiye alıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığına talimatını verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in mali disiplin için yol haritasını çizmesi ve OVP’nin de temellerinin atılmasıyla beraber emekliye zam konusunda çalışmalar hızlandı.

CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ MASAYA GELDİ

Emekliye ara zam konuşulurken, 100. yıla özel Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödenmesi de gündeme geldi. Emekli maaşları ve ikramiye için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının düzenleme için hazırlık yapıyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİ İÇİN 5.000 TL ÖNE ÇIKTI

Cumhuriyetin 100. yılına özel bir kereye mahsus olmak üzere ödenecek ikramiye konusunda 5.000 TL rakamı öne çıkarken, son kararı Başkan Recep Tayyip Erdoğan verecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşı Ocak ve Nisan’da yapılan artışla beraber 3.500 TL’den yüzde 114’ü aşan zam alarak 7.500 TL’ye yükseldi. Kök maaşı bu rakamın altında kalan emeklilerin maaşları Hazine desteği ile 7500 TL’ye tamamlanarak ödeniyor. Başkan Erdoğan’ın talimatını verdiği bir diğer emekli zammı düzenlemesi de taban maaşlara olacak. Burada 10 bin TL üzerinde durulan bir diğer rakam olarak dikkat çekti.

SEYYANEN ZAM OLUR MU?

İki Bakanlığın masasında yer alan emekliye zam formüllerinden bir tanesi de 2000-3000 TL gibi bir her emekliye seyyanen zam verilmesi.

BÜTÇE ÇALIŞMASI SONRASI DETAYLAR NETLEŞECEK

Emekliye zam, ikramiye ve zam konusunda Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal

Maaşlarda Zam Sürprizi! SSK-SGK, TARIM, Bağkur için 10.143 TL Maaş + 2.643 TL Ek Ödeme

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.