EkonomiGenelTürkiye

Ucuz ÖTV’siz SUV Araçlar: Hyundai Bayon, Dacia Duster, Fiat Egea Cross, Seat Arona, Kia Stonic!

Türkiye’de ÖTV Muafiyeti ile Ucuz Araba Satın Alma Hakkı Kimlere Veriliyor?

ÖTV Muafiyeti Hakkı Nedir?

ÖTV muafiyeti hakkı, engelli vatandaşlara sosyal yaşamlarında yaşadıkları zorlukları hafifletmek adına sağlanan bir avantajdır. Toplu ulaşım imkanlarını kullanmada güçlük çeken bu kişilerin ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için devlet tarafından bir kolaylık sağlanmaktadır. Ancak yüksek otomobil fiyatları nedeniyle bu kişiler araç almakta zorlanabilmektedir. İşte bu nedenle, bu kişilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için sıfır araç satın alımlarında ÖTV muafiyeti imkanı sunulmaktadır ve böylece ödemeleri gereken tutarlar önemli ölçüde düşmektedir.

ÖTV muafiyeti hakkının sağlanması için belirli kurallar bulunmaktadır. Bu avantaj her tür engelli vatandaşa sunulan bir imkan değildir. ÖTV muafiyeti hakkı, engel oranı yüzde 90 ve üzeri olan vatandaşlara verilmektedir. Daha düşük oranlarda engeli olan vatandaşlara ise çeşitli ÖTV indirimleri sağlanmaktadır.

Limitle Sınırlı!

ÖTV muafiyeti hakkına sahip olanlar, bu hakkı belirli bir limit dahilinde kullanabilmektedir. Eğer satın alınmak istenen otomobilin ÖTV dahil satış fiyatı 1.004.000 TL’yi aşıyorsa, bu araçlara ÖTV muafiyeti uygulanmamaktadır. Ancak bu limitin altında kalan araçlar alınabilmektedir. Her yıl Ocak ayında yeniden değerleme oranına göre güncellenen bu limitin 2024 yılı için 1.600.000 TL seviyelerine çıkması beklenmektedir.

ÖTV Muafiyetli SUV Araçlar!

ÖTV muafiyeti kapsamına giren ve bu hakla satın alınabilen en uygun SUV araçlar ve fiyatları belli oldu. Eylül sonu fiyatlarına göre liste fiyatları şu şekildedir:

– Kia Stonic için başlangıç fiyatı 965.000 TL olarak belirlenmiştir. Bu fiyat, ÖTV muafiyeti hakkı ile 536.000 TL’ye düşmektedir.

– Fiat Egea Cross Limited için ise başlangıç fiyatı 942.900 TL’ye denk gelmektedir. Bu fiyat, ÖTV muafiyeti sonrasında 524.000 TL’ye indirilmektedir.

– Hyundai Bayon için firma tarafından açıklanan fiyat ise 950.000 TL’dir. ÖTV muafiyeti uygulandığında bu araç 528.000 TL’ye satılmaktadır.

– 985.000 TL’ye satılan Dacia Duster ise ÖTV muafiyetine sahip olanlar tarafından 547.000 TL’ye satın alınabilmektedir.

– Seat Arona’nın fiyatı ise ÖTV muafiyeti ile 974.000 TL’den 542.000 TL’ye düşmektedir.

Ucuz ÖTV'siz SUV Araçlar: Hyundai Bayon, Dacia Duster, Fiat Egea Cross, Seat Arona, Kia Stonic!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.