EkonomiGenelTürkiye

MGM’den sabah saatlerinde önemli uyarı: Hazır olun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu tahmin raporuna göre neler bekleniyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı günlük hava durumu tahmin raporuna göre, Türkiye’nin kuzey ve batı kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Marmara’nın güneydoğusu, İstanbul, Kırklareli’nin Karadeniz kıyıları, İç Ege, Akdeniz’in Toroslar Mevkii, Isparta çevresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu ve Sinop çevresi ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Eskişehir ve Kütahya ile Afyonkarahisar ve Uşak’ın kuzeyi, Manisa’nın doğusu yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış alacak. Bu durum ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara yol açabilir. Bu nedenle dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Marmara bölgesinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor. Bu durumda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı ve tedbir alınmalıdır.

Marmara Bölgesi

Marmara bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge genelinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olacak. Rüzgar ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esecek.

Edirne’nin hava durumu 18°C’den 29°C’ye parçalı bulutlu olacak.

İstanbul’da hava durumu 24°C’den 30°C’ye parçalı ve çok bulutlu olacak. Öğle saatlerinde kuzey kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Kırklareli’nin hava durumu 18°C’den 27°C’ye kadar parçalı bulutlu olacak. Kıyı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.

Sakarya’nın sıcaklık değerleri 21°C’den 28°C’ye kadar parçalı ve çok bulutlu olacak. Yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Ege Bölgesi

Ege bölgesi parçalı ve çok bulutlu olacak. İç kesimler aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar yaşayacak. Uşak, Kütahya ve Manisa ile Afyonkarahisar’ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Afyonkarahisar’da hava durumu 15°C’den 28°C’ye kadar parçalı ve çok bulutlu olacak. Kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olacak.

Denizli’nin sıcaklık değerleri ise 19°C’den 34°C’ye kadar parçalı ve çok bulutlu olacak. Bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanabilir.

İzmir’de hava durumu 22°C’den 32°C’ye kadar parçalı ve az bulutlu olacak.

Muğla’da ise sıcaklık değerleri 19°C’den 34°C’ye kadar parçalı ve az bulutlu olacak. İç kesimlerde akşam saatlerinde kısa süreli yerel sağanak yağışlar olabilir.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz bölgesinde öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Adana’nın hava durumu 24°C’den 35°C’ye kadar parçalı, kuzey kesimlerinde yer yer çok bulutlu olacak. Yarın öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Antalya’da sıcaklık değerleri 25°C’den 32°C’ye kadar parçalı ve az bulutlu olacak.

Hatay’da ise hava durumu 22°C’den 33°C’ye kadar parçalı ve az bulutlu olacak.

Mersin’in hava durumu ise 27°C’den 34°C’ye kadar parçalı, kuzey kesimlerinde yer yer çok bulutlu olacak. Yarın öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu bölgesinde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Kuzeybatı kesimler yer yer çok bulutlu olacak. Eskişehir çevreleri ile Ankara’nın kuzeybatı kesimlerinde aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olacak. Bu bölgelerde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Ankara’nın hava durumu 17

MGM'den sabah saatlerinde önemli uyarı: Hazır olun!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.