EkonomiGenelTürkiye

Altın fiyatları yükselişe geçecek mi? İslam Memiş’ten önemli işaretler var!

İslam Memiş: Dolar ve Altın Hakkında Son Açıklamalar

İslam Memiş’in Eylül Ayı Açıklaması

TV100 kanalında yazıları yayınlanan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son açıklamalarına devam ediyor. Son yazısında, Dolar ve Altın gibi yatırım araçlarına vurgu yapan Memiş, oldukça iddialı ifadeler kullandı. İşte Memiş’in Eylül ayı hakkındaki açıklamaları:

Para Piyasalarında Yeni Hafta

İslam Memiş, yeni yazısında Eylül ayının ilk haftasında piyasaların yoğun veri akışı içinde olduğunu belirtti. Hem içerdeki enflasyon hem de ABD verilerinin önemli olduğunu vurgulayan Memiş, bu durumun Dolar ve borsa üzerinde etkili olabileceğini söyledi. Ayrıca bu hafta Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon verisi, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye raporu gibi önemli verilerin de takip edileceğini ifade etti.

BİST 100 Endeksi

İslam Memiş’e göre BİST 100 endeksinin yükselişi, Dolar/TL’nin yükselmesiyle paralel bir şekilde devam edecektir. Endeksin yeni direnç seviyelerinin 8.150-8.250 ve 8.400 puan olduğunu söyleyen Memiş, görünümün pozitif olduğunu belirtti.

TL/Dolar Kuru

Memiş, TL ve Dolar kuruyla ilgili olarak 26,50-27,00 lira seviyelerinin takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Serbest piyasalardaki kur aralığının ise 26,50-27,50 lira olduğunu belirten Memiş, bu hafta dolar endeksindeki satış beklentisi nedeniyle Dolar/TL kuru güçsüzleşeceğini söyledi. Memiş’e göre dolar endeksinin 104 seviyesinin üzerindeki kapanışları, 103 seviyesinin altına geri çekilebilir.

EUR/USD Paritesi

İslam Memiş’e göre EUR/USD paritesi, 1,0770 seviyesinden kapanış yapmış olup 1,0950’ye kadar yükselebilir. Memiş, yıl sonuna kadar 1,15 seviyesinin geçerli olduğunu ve her düşüşün alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ons Altın

İslam Memiş’e göre ons altının 1.939 dolar seviyesinden kapanış yapmasının ardından 1.930 dolar destek seviyesinin takip edilmesi gerekmektedir. Memiş, buradan yapılan alımlarla birlikte ons altının 1.968 dolar direncine kadar yükselebileceğini ifade etti. İkinci direnç seviyesinin ise 1.980 dolar olduğunu belirten Memiş, görünümün pozitif olduğunu vurguladı.

Son olarak Memiş, Ekim ayı itibariyle 2 bin dolar seviyelerinin telaffuz edilebileceğini söyledi. Bu hafta genel olarak dolar karşısındaki tüm enstrümanların yükselişe geçeceğini belirten Memiş, uluslararası piyasalarda doların negatif, Euro, altın ve gümüşün ise pozitif beklentisini aktardı. Ayrıca dolar endeksinin düşüş yaşayacağını ve karşısındaki diğer enstrümanların yükselişini sürdüreceğini ifade etti.

Altın fiyatları yükselişe geçecek mi? İslam Memiş'ten önemli işaretler var!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.