EkonomiGenelTürkiye

“Şehit ve Gazilere Özel Eğitim Yardımı: Çocukların Geleceğini Destekliyoruz!”

**Şehit Ailelerine Eğitim Yardımı: Başvuru Nasıl Yapılır?**

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şehitlerin emaneti olan çocukları ile harp-vazife malulleri ve çocuklarına eğitim yardımı sağladıklarını anımsattı.

Eğitim ve öğretim yardımı sağlanacak öğrenci sayısını ve toplam tutarı açıklayan Işıkhan, yılda tek sefere mahsus olmak üzere 18 bin 891 öğrenciye toplam 200 milyon 500 bin lira eğitim ve öğretim yardımının yapılacağını belirtti. Ayrıca, bu yardımların dağılımı hakkında şu bilgileri paylaştı:

1. İlköğretimde öğrenim gören öğrencilere 7 bin 646 lira 94 kuruş ödeme yapılacak.
2. Ortaöğretimde öğrenim gören öğrencilere 11 bin 470 lira 41 kuruş ödeme yapılacak.
3. Yükseköğretimde öğrenim gören öğrencilere 15 bin 293 lira 88 kuruş ödeme yapılacak.

Bu ödemelerin 20 Ekim Cuma günü gerçekleştirileceğini ifade etti. Işıkhan, evlatlarımıza ve kardeşlerimize 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde başarılar diledi.

**- Başvurular Nereye Yapılacak?**

Eğitim ve öğretim yardımları yılda bir defa olmak üzere, başvuru şartı aranmaksızın 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine toplu olarak ödeniyor.

Ancak, YÖK ve MEB sisteminden öğrenim durumu tespit edilemeyenler, ilgili eğitim öğretim yılı içinde talep etmeleri halinde eğitim ve öğretim yardımlarını aynı öğretim yılı içerisinde alabilecekler.

Başvurularını e-Devlet üzerinden yapmak isteyenler, “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi” bölümünden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.