EkonomiGenelTürkiye

SGK: Başvurusu Onaylananlara 34.000 TL Toplu Ödeme So-nun Başladı!

EYT’liler İçin Emeklilik Başvuruları Devam Ediyor!

Emeklilik konusu, Türkiye’deki çalışma hayatındaki sorunlar kadar zor bir süreçtir. Özellikle EYT’liler için yıllardır süren hak mücadelesi sonucunda Mart 2023 seçimleriyle birlikte başarıya ulaşılmıştır. TBMM’de yapılan yasal düzenleme ile EYT’lilere emeklilik kapısı aralanmış ve Mart ayından bugüne kadar emeklilik koşullarını sağlayan 2 milyondan fazla EYT’li için emeklilik imkânı doğmuştur.

SGK’ya Emeklilik Başvuruları Yapıldı!

EYT’li vatandaşlar, emeklilik başvurularını SGK’ya yapmış ve birçoğu şu anda emekli maaşı almaya başlamıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı bir açıklamada, “EYT’li olan ve emeklilik başvurusu yapan 2 milyon vatandaşın emeklilik işlemleri tamamlanmıştır. Şu anda 120 bin dosya üzerinde çalışma yapılmaktadır. Onlar da en geç Aralık ayında tamamlanmış olacaklar.” şeklinde konuşmuştur.

EYT’li vatandaşlar, emeklilik koşullarını sağlayarak başvurularını yapmışlardır. Ancak bir kısmı başvuruyu ertelemeyi tercih etmiştir. Bu nedenle emeklilik başvuruları devam etmektedir. Süre sınırlaması olmaması sebebiyle isteyen EYT’liler, istedikleri zaman SGK’ya başvuruda bulunabileceklerdir.

120 Bin Kişi Mağdur Durumda!

Emeklilik başvurusu yapan 120 bin EYT’linin işlemleri henüz tamamlanmamıştır. Bu kişiler, emekli maaşlarının bağlanmasını beklemekte ve bu süreçte gelir kaynaklarından mahrum kalmaktadır. Bunun üzerine SGK tarafından bir karar alınmış ve mağdur durumda olan 120 bin kişinin mağduriyetleri karşılanacaktır.

Toplu Ödeme Yapılacak!

EYT’lilerin emeklilik sürecinin tamamlanmaması, ödeme krizine yol açmaktadır. SGK mevzuatına göre, emeklilik başvurusunun yapıldığı tarihten itibaren 90 gün geçmesine rağmen işlemler tamamlanmaz ve maaş bağlanmazsa, avans ödemesi yapılabilmektedir. Bu kişiler, SGK’ya başvurarak avans ödemesi alabileceklerdir. Yapılan açıklamaya göre, bu kişilere 34.000 TL avans ödenecektir. Bu avans ödemesi, emekli maaşı bağlandığında biriken maaşlardan mahsup edilecektir. Bu sayede, EYT’liler bir miktar emekli maaşını önceden almış olacaklardır.

SGK: Başvurusu Onaylananlara 34.000 TL Toplu Ödeme So-nun Başladı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.