EkonomiGenelTürkiye

Yakıt Fiyatları Şaşkına Çeviriyor! BP, OPET, Shell ve Petrol Ofisi Depoları Dolu Tutun!

Depoları fulleyin akaryakıta ÇILGIN ZAM geliyor! BP OPET Shell Petrol Ofisi Benzin motorin LPG otogaz fiyatları – Akaryakıt fiyatları için zam çanları çalmaya başladı. Rusya tarafından alınan yeni karar tüm dünyada büyük bir dalgalanmaya neden olurken araç sahipleri için kötü haber geldi.

Akaryakıt Fiyatlarında Yeni Zam Uyarısı

Rusya, kendi iç pazarındaki fiyatları düşürmek amacıyla aldığı karar, dünya çapında büyük bir etki yaratıyor. Aynı zamanda OPEC ülkelerinin arz kesintileri planladığı iddiaları, durumu daha da karmaşık hale getiriyor. Goldman Sachs, brent petrol fiyatıyla ilgili yaşanan son gelişmeler üzerine tahminlerini güncelledi ve yeni fiyat tahminini 100-105 dolar olarak açıkladı.

Akaryakıt Fiyatlarında Rusya Darbesi

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışma döneminde brent petrol fiyatları rekor düzeyde yükseldi. Ancak o dönemde dolar kurunun düşük seviyede olması nedeniyle Türkiye bu yükselişi daha kolay atlattı. Şimdi ise Türkiye, brent petrolün tekrar 100 dolar bandını aşması durumunda akaryakıt fiyatlarının 50 TL’yi görebileceği zorlu bir süreçle karşı karşıya. Ekonomistler, hükümetin acil önlemler alması gerektiğini vurguluyor.

OPET, Shell, BP ve Petrol Ofisi Güncel Akaryakıt Fiyatları

Aşağıda Eylül 2023 tarihli güncel akaryakıt fiyat listesini bulabilirsiniz:

OPET:

Shell:

BP:

Petrol Ofisi:

Akaryakıt Fiyatlarındaki Artış Beklentileri

Benzinin litresi 39 TL’yi aşıyor, motorinin litresi ise 40 TL’nin üzerinde yer alıyor. Otogaz pompa fiyatı ise 17.69 TL seviyesinde bulunuyor. Önümüzdeki dönemde brent petrol fiyatlarına gelecek olan zamla birlikte, benzin ve motorin kullanan araç sahiplerinin 50 TL’lik barajı aşabileceği tahmin ediliyor.

Yakıt Fiyatları Şaşkına Çeviriyor! BP, OPET, Shell ve Petrol Ofisi Depoları Dolu Tutun!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.