EkonomiGenelTürkiye

Emekli Memurların Ocak Ayı Zamla Maaş Hesaplaması

Memur SSK BAĞ-KUR Emekli Sandığı Emeklileri için Ocak Ayı Zamlı Maaş Hesaplama Tablosu

Hükümetin 2024 Zam Teklifi

Milyonlarca emekli için gelecek zam haberleri beklenen oranlar üzerinde dönmektedir. Hükümet tarafından açıklanan Orta Vadeli Program’a göre, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 65 olduğu açıklanmıştır. Bu tahmine göre, emeklilere yapılacak zam teklifi en düşük yüzde 37.76 olarak belirlenecek. Ayrıca, Cumhurbaşkanı tarafından yapılan bir jest ile bu orana ek zammın ilave edilebileceği ifade edilmektedir.

2024 Emekli Maaşı Hesaplama

Enflasyon rakamları üzerinden emekli maaşları hesaplanırken, en düşük emekli maaşının 5 haneli olacağı kesinleşmiştir. Orta Vadeli Ekonomi Programı’nda açıklanan yüzde 37.76 oranı üzerinden hesap yapıldığında, Ocak ayında en düşük emekli maaşı zamlı olarak 7 bin 500 TL’den 10 bin 332 TL’ye yükselecektir.

Emekli Maaşlarına Zam Ne Zaman Gelecek?

Ocak ayından önce en düşük emekli maaşına zam yapılması beklenirken, Ekim ayı öne çıkmaktadır. Meclis açıldıktan sonra emekli maaşlarına ek zam yapılması beklenmektedir. Memur emeklileri ise 3 Ocak tarihinde açıklanacak enflasyon rakamlarıyla kesin zam oranlarını öğreneceklerdir. Memur emeklileri, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla maaş zammı alacaklardır.

Emekli Memurların Ocak Ayı Zamla Maaş Hesaplaması

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.