EkonomiGenelTürkiye

2023 Ağustos için beklenen müjde: 2. Torba Yasası!

SEO Başlığı: 2. Torba Yasası ile 100 Bin Taşeron İşçiye Müjde

Yeni torba yasası ile beraber 100 bin taşeron işçiye sevindirici haber geldi. Bu yasa ile birlikte birçok önemli düzenleme hayata geçirilecek. EYT, staj-çıraklık, Bağkur affı, 5000 prim gibi konular da bu yasa kapsamında ele alınacak. Sosyal güvenlik sistemi de bu yeni yasayla birlikte önemli değişikliklere uğrayacak.

Torba Yasası Nedir?

Torba yasası, birbiriyle ilişkili birçok yasa düzenlemesinin tek bir yasa tasarısı altında toplandığı yasal düzenlemeler için kullanılan bir terimdir. Ayrıca “taşeron müjdesi” ifadesi, işçi hakları ve çalışma koşullarıyla ilgili yapılan düzenlemelerde işçilere doğru haber veya iyileştirme olarak da algılanmaktadır. Ak Parti tarafından açıklanan 22 bin TL en düşük memur maaşı yasa teklifi, Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte yürürlüğe girecektir. Ayrıca 5 Temmuz 2023 tarihinde vergi düzenlemeleriyle ilgili teklif de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmuştur.

İşveren Desteği

İstihdamı desteklemek amacıyla asgari ücret üzerinden işverene sağlanan devlet desteğinin aylık 500 TL’ye yükseltilmesi öngörülmektedir. Bu konuda açıklamalarda bulunan Güler, birçok düzenlemenin yapılmasının beklendiği toplu sözleşme, Bağkur prim düzenlemesi, primlerin devlet tarafından ödenmesi, kadınlara yönelik yeni bir sistem oluşturulması, çocuğa göre yaş şartı gibi konuları da belirtmiştir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.