EkonomiGenelTürkiye

Parasını kaybetmemek için ünlü ekonomistin önerilerini uygula!

Altın Piyasasında Karışık Fiyatlama Devam Ediyor: Son Durum

Altın piyasasında son günlerde oldukça karmaşık bir fiyatlama takip ediliyor. Ons altın 1.900 dolar barajını çok hızlı bir şekilde aşarken 1.980 dolar üstüne değdi. Ancak bu seviyede kalıcı olmayı başaramayan ons altında fiyat gerilemeleri görülürken şu anda 1.973 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Altın fiyatlarında son durumu değerlendiren ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu altın yatırımı yapanları ve yapacakları uyardı.

Altın Yatırımında Şu Anda Alım Yapmak Mantıklı mı?

Altın fiyatlarını değerlendiren Tunç Şatıroğlu, “Ons altında bir sonraki hedefin 1.987 dolar olduğunu söyledik. Bu dirence geldi ama bu seviye geçilemedi. Peki altında yükseliş bitti mi? Altında daha hikaye sona ermedi. Elimizde altın varsa satmayarak bekleyeceğiz. Ancak alım yapmayacağız. Ons altın 1.943 dolar seviyelerine gelirse alınabilir. 1.987 dolar seviyesi de aşılırsa o zaman da alım yapılabilir. Şu anda altın alımı yapılması için uygun bir pozisyon yok.” dedi.

Fiziki Altın Fiyatlarındaki Durum

Altın piyasasında uzun bir süredir çift fiyatlama görülmeye devam ediliyor. Serbest piyasadaki fiyatlar ile ekran fiyatları arasında oldukça yüksek farklar görülüyor. Fiziki altın piyasası adı verilen kuyumcu fiyatlarında makas aralıkları uygulanıyor. Bu makas aralıklarından dolayı altın fiyatlarında açık bir fark ortaya çıkıyor.

Ekran fiyatına göre gram altın şu anda 1.783 TL’den işlem görüyor. Ancak bu fiyattan herhangi bir şekilde gram altın alımı veya satışı yapmak imkansız. Gram altının kuyumcu fiyatı şu anda 1.843 TL olarak uygulanmaya devam ediliyor. Ons altında ve dolar kurunda meydana gelecek yükselişlere bağlı olarak gram altın fiyatların 2.000 TL’ye doğru hareket etmesi olası görülüyor.

Öte yandan kuyumcularda çeyrek altın 3.024 TL’den, tam altın 12.021 TL’den, gremse altın 29.924 TL’den işlem görmeye devam ediyor.

Not: Burada yer alan bilgi ve değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Parasını kaybetmemek için ünlü ekonomistin önerilerini uygula!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.