EkonomiGenelTürkiye

SGK’nın hatırlatmasıyla geriye dönük 5 yıllık ödeme yapın, unutmayın!

SGK Hatırlatıyor: Geriye Dönük 5 Yıl İçin 520 TL Ödeme Yapılacak

2023 Temmuz ayında yapılan zam düzenlemeleriyle birlikte emekli maaşları, memur maaşları ve asgari ücret artış gösterdi. Bu zam artışlarının ardından SGK tarafından yapılan destek ödemeleri de artırıldı. SGK, bir destek ödemesi için hatırlatma yaptı.

Emzirme Ödeneği Yardımı Nedir? Şartları Nelerdir?

SGK’nın açıklamasına göre, “Emzirme ödeneği, canlı doğan her çocuk için doğum tarihinde geçerli olan ve Kurum Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ve Bakanlık tarafından onaylanan tarife üzerinden verilir. 2020 yılı için bu rakam 202 TL, 2021 yılı için 232 TL, 2022 yılı için 316 TL ve 2023 yılı için 520 TL olarak belirlendi.”

Emzirme Ödeneği Kimler Alabilir?

– 4/a kapsamında çalışan sigortalılar için, doğum öncesi bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta priminin ödenmiş olması gerekmektedir.
– 4/b kapsamında çalışan sigortalılar için, doğum öncesi bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta primi ve genel sağlık sigortası primi dahil tüm borçların ödenmiş olması gerekmektedir.
– Doğum gerçekleşmiş olmalıdır.

Emzirme Ödeneği Başvurusu Nereden, Nasıl Yapılır?

Başvuru şartının kaldırıldığı bu ödeneğe, rapor sisteminde emzirme ödeneği girişi yapıldıktan sonra kurum tarafından otomatik olarak başlanmaktadır. Geçmiş tarihli bu haktan yararlanmayan anneler geriye dönük 5 yıllık süre için başvuruda bulunarak haklarını alabilirler.

SGK'nın hatırlatmasıyla geriye dönük 5 yıllık ödeme yapın, unutmayın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.