EkonomiGenelTürkiye

Yeni Düzenlemeyle Emekli Maaşlarına %10 Artış Sağlanıyor!

Emekli Maaşlarını Yükseltme Formülleri ve Uyarılar

Emekli Maaşı Emekli Olduktan Sonra Yükselmez

Emekli maaşlarıyla ilgili tartışmalar Türkiye’de hız kesmeden devam ediyor. Emeklilerin maaşlarına gereken zamlar yapılmadığından dolayı düşük maaşlar bir kader haline geldi. Emekli maaşlarını artırmak için formüller merak edilen konular arasında yer almaya başladı. Ancak uzmanlar, emekli maaşlarını yükseltme formülleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

Emekli maaşlarının yükselmesi için yapılan tüm işlemlerin emekli olmadan önce gerçekleştirilmesi gerektiği ilk önemli detaydır. Emekli olmadan önce emeklilik planlamasının yapılması ve buna göre hareket edilmesi gerekmektedir. Emekli olduktan sonra yapılan işlemler emekli maaşında herhangi bir fark yaratmayacaktır.

En Çok Bilinen Emekli Maaşı Yükseltme Formülü!

Emekli maaşı yükseltme düşüncesinde olanların en çok uyguladığı formül, çalışırken prime esas kazancı yüksek bildirmektir. Normal koşullarda prime esas kazancın asgari ücretin üzerinde olması gerekmektedir. Asgari ücret üzerinden hesaplama yapılırsa etkileyici sonuçlar elde edilebilir. Sürekli olarak asgari ücret üzerinden bildirimde bulunan bir çalışanın emekli maaşı en fazla 7.500 TL olacaktır. Bu durum da en düşük emekli maaşının kök maaş ile Hazine desteği ile tamamlanması anlamına gelir.

Ne Zaman Emeklilik Başvurusu Yapılmalı?

Emeklilik başvurusunun yapıldığı tarih, emekli maaşının miktarının belirlenmesinde etkilidir. Aralık ayında başvuran bir emekli ile Ocak ayında başvuran bir emeklinin maaşları arasında net farklılıklar görülebilir. Bazı yıllarda, Aralık ayında emekli olanlar lehine bir durum ortaya çıkabilir. 2024 Ocak ayı için beklentiler ise açıklandı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşlarında yüzde 10 artış sağlayacak bir formülü açıklayarak, “2023 Aralık ayına kadar emeklilik dilekçesini verenler, 2024 Ocak ayında emeklilik dilekçesini verenlere göre yaklaşık %10 daha az emekli aylığı alacak! Başka bir ifadeyle, 2024 Ocak ayında emeklilik dilekçesini verenler yaklaşık %10 daha fazla emekli aylığı alacak! Ayrıca kıdem tazminatı tutarları da ciddi oranlarda değişecek! Plansız bir şekilde emeklilik dilekçesinizi vermeyin! Emekli aylığını tek seferlik düşünmeyin, uzun vadede getirisini hesaplayın!” dedi

Yeni Düzenlemeyle Emekli Maaşlarına %10 Artış Sağlanıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.