EkonomiGenelTürkiye

Bakan Işıkhan, EK ZAM için emekli maaşlarına tarih verdi!

AKP İktidarı Yapacağı Emekli Zamını Erteliyor, Vatandaşların Tepkisi Artıyor

Açıklanan verilere göre, 14 Mayıs seçimlerinden önce yapılacak emekli zamı için AKP iktidarı, söz verilen yüzde 25’lik artışı sadece kök maaşlara uygulayarak milyonlarca emeklinin fiilen hiçbir zam alamamasına yol açtı.

Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanları Tepki Gösterdi

Cumhur İttifakı’nda yer alan Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi genel başkanları, AKP iktidarının bu kararına tepki göstererek açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan Ekim Ayını İşaret Ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaşanan mağduriyetin farkında olduklarını belirtti ve emekli ücretlerine yapılacak ek zam için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan talimat aldıklarını ve Meclis açılır açılmaz harekete geçeceklerini ifade etti.

Meclis’in 1 Ekim’e kadar kapalı olacak olması nedeniyle emekliler, acilen Meclis’in toplantıya çağrılmasını ve emekli maaşlarına yapılacak artışın yasalaştırılmasını talep etti. Muhalefet partilerinden bu talebe olumlu yanıt gelmesine rağmen AKP ve MHP cephesi, önceki aylarda yapılan acil toplantıda emekli zammına olumsuz cevap vermişti.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emeklilere yapılacak artışın Ekim ayına ertelenmesi üzerine, Ankara kulislerinde “En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?” sorusu gündemde yer almaktadır.

SGK Uzmanı Özgür Kaya, sadece temmuz ayındaki enflasyonu gözlemlediklerini belirtti. Temmuz ayında, ağustos ayının tek haneli rakamlarda olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Kaya, eylül ayına bakılması gerektiğini ve muhtemelen ikili rakama çıkılacağını tahmin ettiklerini ifade etti. Bu senaryoya göre, 4 aylık enflasyon oranının 29.71 olacağını dile getiren Kaya, enflasyon verilerine bakılarak cumhurbaşkanının talimatıyla taban aylık uygulamasının yapılarak 9.728 TL’ye çıkarılabileceğini belirtti. Eylül sonu veya ekim başında zam durumunun gündeme gelebileceğini öngördü.

Emekli Zamından Kimler Faydalanabilecek?

Halihazırda Temmuz ayında yapılan yüzde 25’lik artış sadece kök maaşları etkileyen hükümetin, Ekim ayında yapılacak ek zammı sadece en düşük emekli maaşına getirmesi bekleniyor. Seyyaneli bir artış olması durumunda, kök maaşı 7500 TL’nin üzerinde olan vatandaşlar dahil olmayabilirken, tüm emeklileri kapsayan bir zamın Ocak ayında yapılması öngörülmektedir.

Bakan Işıkhan, EK ZAM için emekli maaşlarına tarih verdi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.