EkonomiGenelTürkiye

6 Milyon Memur ve Memur Emeklisi İçin Zam Müjdesi! 14 Ağustos’ta Net Rakam Belli Oldu!

# Memur Zam Teklifi Açıklandı: İşte Detaylar

## 2024 ve 2025 Yılları İçin Zam Teklifi Belli Oldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur sendikalarıyla gerçekleşen toplu sözleşme görüşmelerinde zam teklifini açıkladı. Bakan Işıkhan, 2024 yılı için ilk 6 ay için %14, ikinci 6 ay için ise %9 zam teklif ettiklerini belirtti. 2025 yılı için ise ilk 6 ay %6, ikinci 6 ay %5 zam teklifini iletti.

## Zam Teklifleriyle İlgili Açıklamalar
Bakan Işıkhan’ın açıklamalarından önemli detaylar şu şekilde:

### Memur Maaşları İyileştirildi
“Kamu çalışanlarının yaşam standartları yükseldi. En düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya, en düşük memur emeklisi maaşını ise 9876 liraya çıkardık.”

### Süreç Paydaşlarla İlerletildi
“Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 2024-2025 sözleşmesi görüşmelerinin 14. gününde belli bir noktaya ulaşmış durumdayız. Taraflar olarak değil paydaşlar olarak oturduk. Yapılan müzakereler anlayış içinde gerçekleştirildi. Komisyon çalışmalarına katkı sağlayanlara teşekkür etmek istiyorum.”

### Müzakereler Sürüyor
“Genel kamu görevlilerini ilgilendiren tekliflerin ön müzakeresi tamamlandı. Şu anda müzakere aşamasındayız. Madde sayısı 936 idi. Maddeler ayrıştırıldı ve 967 maddeyle görüşmeleri sürdüreceğiz.”

### Zam Teklifleri
“2024-2025 toplu sözleşmeleri çerçevesinde kamu işveren heyeti olarak, 2024 yılı için ilk 6 ay %14, ikinci 6 ay %9 zam teklif ediyoruz. 2025 yılı için ise ilk 6 ay %6, ikinci 6 ay %5 zam teklifimizi açıklıyorum. 2024 Ocak ayında enflasyonu dikkate aldığımızda %42’lik bir artış öngörülmektedir. 2024’ün ikinci altı aylık döneminde ise kümülatif artış %54’ün üzerinde olacaktır. Uzlaşı içinde imzalayalım temennisiyle paydaşlara çağrıda bulunuyorum.”

### Kazanımlar Hakkında
“Kamu çalışanlarımız için pek çok kazanım içeren uzlaşma sağlayacak maddelerimiz bulunmaktadır. Yetkili sendika temsilcilerine ve bürokratlara teşekkür ediyorum.”

Yukarıdaki açıklamalara göre, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamak adına zam teklifleri sunulduğunu söyleyebiliriz. Sonuç olarak, toplu sözleşme süreci devam etmektedir ve paydaşlar arasında uzlaşı sağlanarak imzalanması hedeflenmektedir.

6 Milyon Memur ve Memur Emeklisi İçin Zam Müjdesi! 14 Ağustos'ta Net Rakam Belli Oldu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.