EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere yapılacak maaş zammı için tarih değişti

Emeklilerin Zam Durumu: Ekim Ayına Erteleme!

Emekli aylıklarına Temmuz ayında yapılan yüzde 25’lik zammın yalnızca kök maaşlara yansıtılması, milyonlarca vatandaşın 7 bin 500 lira almaya devam etmesine yol açarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli maaşlarının 1 Ekim itibariyle yükseltileceğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekliye ara zam için yeni bir tarih duyurdu.

Emekliler İçin Zamda Beklenen Gelişme!

14 Mayıs seçimleri öncesinde en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükselten AKP, aradan geçen aylarda yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında eriyen emekli maaşları için Temmuz ayında hiçbir artış yapmadı.

Bakan Işıkhan’ın Açıklaması!

Kanunen zorunlu olan enflasyon oranındaki ara zammı yalnızca kök aylıklara getiren AKP iktidarı, halihazırda 7 bin 500 lira maaş alan milyonlarca emeklinin aynı rakamı almaya devam etmesine yol açarken, neredeyse çift haneleri zorlayan Temmuz ve Ağustos ayı enflasyon verilerinin ardından taban emekli maaşı ile geçinmek imkansız hale geldi.

Emekli vatandaşların isyanına aylar sonra yanıt veren iktidar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz konusu sorun hakkında talimat verdiğini belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan aracılığıyla zam için tarih verdi.

Işıkhan, söz konusu mağduriyetin farkında olduklarını belirterek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yeni yasama dönemine başlar başlamaz emeklilerin zam teklifini gündeme getireceklerini belirtmişti. Işıkhan’ın sözlerinin ardından AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım da emekliler için Ekim ayını işaret etti.

Emekli Zamı Yıl Sonuna Mı Erteledi?

Bankalara borçlanarak günü kurtaran emeklilerin gözleri Ekim ayına çevrilirken, hayal kırıklığı yaratan haber Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, iktidar tarafından daha önce açıklanan Ekim ayını görmezden gelerek, emekli zamları için çalışmalarını yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Söz konusu açıklamalara sosyal medyada büyük tepki gösterilirken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın parasal sıkılaşma döneminde sayıları 15 milyonu bulan emeklilerden kesintiler yapılmasını hedeflediği iddia edildi.

Memur ve emekli maaşlarına değinen Yılmaz, enflasyon farkının yansımasının memur emeklilerinin maaşlarında göreceğini, diğer emeklilerle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabileceklerini vurguladı. Yılmaz, “Emeklilerimizle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabiliriz. Yıl sonuna kadar çalışmalarımızı sonuçlandırmayı öngörüyoruz” dedi.

Emeklilere yapılacak maaş zammı için tarih değişti

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.