EkonomiGenelTürkiye

Seat Arona ve Seat İbiza için avantajlı fiyatlar! ÖTV muafiyeti ile 541.558 TL’den başlayan Arona ve 472.698 TL’den başlayan İbiza fiyatlarıyla tanışın!

ÖTV Muafiyeti ile Sıfır Km Otomobil Satışlarına Büyük İlgi!

ÖTV MUAFİYETİ NE ANLAMA GELİYOR?

ÖTV muafiyeti, Türkiye’de sıfır kilometre otomobil satışlarında büyük bir ilgi çekmektedir. Araç fiyatlarının artması nedeniyle sıfır araçları daha uygun fiyatlarla satın almanın tek yolu olarak bilinmektedir. Ancak, ÖTV muafiyetli otomobil satın almak için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartları yerine getirenlere devlet tarafından bu hak verilmekte ve çok daha ucuz fiyatlara sıfır kilometre otomobiller sahip olmak mümkün kılınmaktadır.

ÖTV MUAFİYETLİ OTOMOBİL SATIN ALMA KURALLARI VE ENGELLİ VATANDAŞLAR

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın almak isteyenlerin öncelikle bu hakka sahip olmaları gerekmektedir. Devlet, bu hakkı sınırlı sayıda engelli vatandaşa vermektedir. Yüzde 90 ve üzerinde engeli olan vatandaşlar, sıfır kilometre otomobil satın almak istediklerinde bu haktan yararlanabilmektedirler. Engel oranı daha düşük olan vatandaşlara ise devlet tarafından ÖTV indirimleri sağlanmaktadır.

ÖTV muafiyeti ile otomobil satın alırken belirli kurallara tabi olunmaktadır. Satın alınacak otomobilin ÖTV’li satış fiyatı 1.004.000 TL’yi geçmemelidir. Bu fiyatın üzerinde olan otomobillerde ÖTV muafiyeti uygulanmamaktadır. Bu tutar her yıl güncellenmekte olup, Ocak 2024’te yeniden değerleme oranı kadar yükseltilecektir.

Bunun yanı sıra, ÖTV muafiyeti ile sıfır km araç almanın bir diğer kuralı ise bu araçların 5 yıl içinde satılamamasıdır. Araç satılmak istendiğinde, vatandaştan yararlandığı muafiyet tutarını devlete ödemesi ve ardından aracını satması istenmektedir. Bu durumda vatandaşa herhangi bir kar sağlanmamaktadır, bu nedenle tercih edilmemektedir.

SEAT ÖTV MUAFİYETLİ FİYAT LİSTESİ!

Seat firması, ÖTV muafiyetli otomobil fiyat listesini açıklamıştır. Araç fiyatlarının çok yükselmesi nedeniyle firma, iki modelini bu kapsam altında sunmaktadır. ÖTV muafiyeti hakkına sahip olanlar, Seat Ibiza’nın en alt versiyonunu 472.698 TL’ye, ayrıca Seat Arona’nın en alt versiyonunu ise ÖTV muafiyetli olarak 541.558 TL’ye satın alabilmektedirler.

Seat Arona ve Seat İbiza için avantajlı fiyatlar! ÖTV muafiyeti ile 541.558 TL'den başlayan Arona ve 472.698 TL'den başlayan İbiza fiyatlarıyla tanışın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.