EkonomiGenelTürkiye

SGK güncellemesiyle milyonlarca kişinin işe giriş tarihi değişti, e-Devlet üzerinden kontrol edin!

E-devlet Üzerinden Kontrol Edin! SGK Güncelleme Yaptı, Milyonlarca Kişinin İlk İşe Giriş Tarihi Değişti

1999 yılında yapılan yasal düzenleme ile ülkemizde emeklilik şartları değiştirilmiş ve prim gün şartı ile hizmet yılı şartlarına yaş şartı da eklenmişti.

EYT Yasasıyla İlgili Son Gelişmeler

Bu düzenlemeye takılan milyonlarca kişi emeklilik hakkını yitirirken, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) çatısı altında bir araya gelerek yasal mücadeleye başladılar. Zaman geçtikçe, EYT yasasına takılanların büyük bir bölümü yaşını doldurarak emekli olurken, bazıları için yaş şartının kaldırılması gerektiği vaadini veren AK Parti tarafından EYT yasası çıkarıldı. Bu yasa ile ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 öncesi olan kişilerin yaş şartı kaldırıldı.

SGK İşe Giriş Tarihi Değişikliği – E-devlet İşe Giriş Tarihi Sorgulama

EYT sürecindeki güncelleme çalışmaları devam ederken SGK tarafından yapılan son güncelleme ile işe giriş tarihlerinde değişiklik yapıldığı belirtildi. SGK uzmanları tarafından yapılan güncellemede, özellikle işe giriş tarihi 18 yaşından önce olan veya çıraklık, staj sigortası şeklinde kaydedilen kişilerin bilgilerinin güncellendiği ifade edildi.

Yapılan güncelleme sonucunda işe giriş tarihi değişen kişilerin büyük bir bölümünün staj ve çıraklık sigortası mağdurları olduğu belirtildi. EYT kapsamında olduğunu düşünen kişilerin, aslında işe başlama tarihlerinin değiştirildiği ve bu nedenle EYT kapsamı dışında kaldıkları ortaya çıktı. Bu kişilere, işe giriş tarihlerini kontrol etmek için e-Devlet Kapısı üzerinden “Çalışma Hayatım” başlığı altında yer alan bölümü kullanmaları tavsiye ediliyor.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları EYT Kapsamında Mı Olacak?

EYT kapsamı dışında kalan bu kişilere, 2024 genel seçimleri öncesinde EYT müjdesinin gelebileceği ifade edildi. AK Parti’den pek çok isim, 2023 genel seçimlerinden önce bu konuda olumlu açıklamalarda bulunmuş ve düzenlemenin yapılabileceğini belirtmişti.

SGK güncellemesiyle milyonlarca kişinin işe giriş tarihi değişti, e-Devlet üzerinden kontrol edin!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.