EkonomiGenelTürkiye

“TCMB’den yeni müdahale! Dolar ve altın sahiplerine önemli açıklama geldi”

Merkez Bankası’ndan yeni adımlar! Dolar ve altını olanlar için TCMB’den açıklama

Merkez Bankası, enflasyonla mücadele kapsamında uygulanan parasal sıkılaşma tedbirlerine devam ederken Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için yeni müdahaleler yapmaya hazırlanıyor.

KKM hesaplarına ilişkin asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı

Dolar kurundaki yükselişi engellemek amacıyla hükümet tarafından başlatılan Kur Korumalı Vadeli Mevduat Hesabı önemli bir ilgi görmüş ve dolar kurunun ciddi bir düşüş yaşamasına neden olmuştu. Ancak seçim sonrasında kurun serbest bırakılmasıyla birlikte KKM, devlet bütçesine büyük bir yük getirmişti. KKM hesaplarını çözmek için yeni ekonomi yönetimi bir dizi uygulamaya başlarken yeni bir adım daha atıldı.

Merkez Bankası tarafından alınan yeni kararla, Kur Korumalı Mevduat hesapları için asgari faiz zorunluluğu sona erdirildi. Karar öncesinde KKM hesabı olanlar için TCMB tarafından belirlenen politika faiz oranı asgari faiz oranı olarak uygulanıyordu.

Merkez Bankası, Türk Lirası’nı desteklemek amacıyla yeni kararlar almaya devam ederken 2024 yılında dezenflasyonu sağlamayı hedefliyor. Vadeli mevduat hesaplarındaki faiz oranlarını artırarak KKM gelirini düşüren Merkez Bankası, halkın paralarının bu tarafa yönlendirilmesini amaçlıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.