EkonomiGenelTürkiye

“Yeni Fiyat: Simitlere Üçüncü Zam Yolda!”

# Düğmesine basmamak için 3 neden

## Maliyetlerin Artması Esnafı Zor Durumda Bırakıyor

Son zamanlarda maliyetlerin ve girdi çıktı fiyatlarının artması, işletmecilerin zorlu bir durumda kalmasına sebep oldu. Bu artan maliyetlere karşı koyabilmek adına zorunda kaldıkları zam haberleri, esnafa kötü bir haber niteliği taşıyor. Simit fiyatları bu yıl içerisinde tam üç defa zamlandı ve yarından itibaren bir kez daha zamlanacak. Son haberlere göre, 100 gram simit fiyatı 10 TL’ye yükseltilecek. Üstelik, bu durum sadece simit ile sınırlı değil, ekmek fiyatlarına da zam yolda!

## Enflasyonun Artışıyla Vatandaşlar Zorlanıyor

Hızla artan enflasyon, vatandaşların yükselen fiyatlarla başa çıkmalarını zorlaştırıyor. Fırıncılara sağlanan undaki desteğin bu yıl verilmemesi ve elektrik fiyatları gibi diğer maliyetlerin yükselmesi, işletmecileri zor durumda bırakıyor. Simit fiyatlarına geçtiğimiz aylarda yapılan 2 zamdan sonra, yarından itibaren üçüncü zam gelecek.

## Bu Yılın Üçüncü Zam Haberi Geldi

Geçtiğimiz aylarda birçok ilde simit ve ekmek fiyatlarına zam yapılmıştı. Özellikle kahvaltının vazgeçilmezleri arasında yer alan simitten kötü haber bugün duyuruldu. Simit fiyatları yarından itibaren 10 TL olacak.

Pazartesi gününden itibaren simit fiyatları 10 TL’ye yükselirken, bu durumun ilerleyen günlerde ekmek fiyatlarına da yansıyabileceği belirtildi.

## “Zam Kararı Daha Önceden Alınmıştı”

Sektör temsilcileri arasından konuyla ilgili açıklama yapan Söke Lokantacılar Odası Başkanı Şeref Başar, simit fiyatlarına yapılacak zam hakkında şunları belirtti:

“02.10.2023 Pazartesi gününden itibaren 100 gram simit 10 Lira olarak fiyatlandırılacaktır. Zam kararı daha önceden alınmıştı, vatandaşlarımızın bilgisine sunarız.”

Simit zamlarının ardından ekmek fiyatları hakkında da bilgi veren Başar, “Simitlere yapılan zamdan sonra ekmek fiyatlarına da kısa sürede zam yapılacağını düşünüyorum. Bu durum uzun sürmez, yakın bir zamanda ekmek fiyatları simit fiyatlarını yakalayacaktır” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.